NAVIJAČKO LUDILO

Slavio pobjedu Vatrenih pa bacio eksplozivnu napravu kraj auta u kojem je bilo dijete: ‘Šteta je ogromna, ali trauma...‘

Naravno da nema ni govora o naknadi štete, ali bar još živi nada da ćemo postati prvaci svijeta, rekao je Ladislav Pleše

Ladislav Pleše i njegov oštećen automobil

 Privatna Arhiva

Neodgovorna proslava nepoznatog navijača koji je odlučio pobjedu "Vatrenih" nad Japanom proslaviti bacanjem pirotehničke naprave koja je jako detonirala skupo će koštati 35-godišnjeg Zagrepčanina Ladislava Plešea.

Naime, aktiviranje nepoznate naprave kraj ili ispod njegova automobila bila je toliko jaka da je aktivirala bočni i krovni zračni jastuk u njegovoj Seat Altei, a aktivacija zračnih jastuka oštetila je krov i suvozačko sjedalo automobila. Ladislav Pleše ispričao nam je što se to dogodilo u ponedjeljak nakon utakmice s Japanom u Prečkom.

image

Otvorili su se zračni jastuci

Privatna Arhiva
image

Ladislav Pleše

Privatna Arhiva

- Vozio sam ulicom Slavenskog prema jugu i kad sam bio paralelno s jednim kafićem u sklopu shopping centra, netko je iz ovećeg društva koje je bučno proslavljalo pobjedu bacio nešto što je eksplodiralo kraj ili ispod mog auta. Vozio sam petogodišnjeg sina na trening juda i on se jako prepao. Stao sam, ali nisam ulazio u kafić, već sam pozvao policiju koja je došla, ali nije mogla ustanoviti što je to bilo detonirano. Dosta jako se čulo. Rekli su mi da sam se zatekao u krivo vrijeme na krivom mjestu. Zvao sam ovlaštenog servisera i prema prvim procjenama, šteta na vozilu je oko 10.000 kuna - ispričao nam je Ladislav Pleše.

image

Zračni jastuci

Privatna Arhiva
image

Otvorili su se zračni jastuci

Privatna Arhiva

Naveo je kako mu je neizmjerno drago što je hrvatska reprezentacija pobijedila Japan i izazvala veselje puka u domovini. No njemu su uz radost donijeli i tugu ne samo zbog štete koju mu je prouzročila eksplozivna naprava, nego i zbog toga što mu je istraumatizirala petogodišnje dijete.

- Naravno da nema ni govora o naknadi štete, ali bar još živi nada da ćemo postati prvaci svijeta - dodaje Pleše.

O ovom događaju upit smo poslali i PU Zagrebačkoj.

Odgovorili su nam da navedeni događaj imaju evidentiran kao oštećenje tuđe stvari i da se kazneni progon za navedeno kazneno djelo provodi po prijavi oštećenog, ali istu još nisu zaprimili.

image

Sjedalo automobila

Privatna Arhiva
image

Zračni jastuci

Privatna Arhiva
image

Zračni jastuci

Privatna Arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:19