DRAMATIČNI TRENUCI

Šokantni prizori u centru Zagrebu, skela i zid sa zgrade pali na Zeleni val, uništeni automobili

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba izašla je na teren s tri vozila i 10 vatrogasaca

Pad skele

 Jutarnji List/

Prava drama odvijala se oko 12.30 sati danas u zagrebačkoj Klaićevoj ulici kada je, prema dojavi hitnih službi, došlo do urušavanja zgrade, odnosno dijela vijenca s krova zgrade Muzeja za umjetnost i obrt koja je trenutno pod rekonstrukcijom.

Kako doznajemo, pod neutvrđenim okolnostima došlo je i do urušavanja građevinske skele s materijalom koji se na njoj nalazio. Sve je završilo na nogostupu te se nad ulicu nadvio veliki oblak dima.

Građevinska skela u dužini 20 metara i zid zgrade površine 20 x 1,5 metara doslovno su "potonuli".

Cigle su se stropoštale po drveću, razbile nekoliko prozora muzeja i oštetile parkirane automobile. No, srećom, kako je otkrio ravnatelj Miroslav Gašparović, nitko nije stradao.

- Ne znam zašto se to dogodilo. Moramo uzeti u obzir da je zgrada stara i da je tek sada krenula prava obnova. Je li došlo do neke pogreške, to ćemo saznati za par sati - otkriva ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt i dodaje da je u petak bio na tom istom krovu kad se sve činilo da je potpuno pod kontrolom.

Naglasio je kako su se u zgradi tijekom nesreće nalazili jedino građevinski radnici, dok je sav fundus iz nje uklonjen pred obnovu.

Vatrogasci su na mjesto nesreće došli s tri vozila.

- Jako se čulo kad je palo. Bio sam u blizini pa sam došao. Vidio sam i radnike kako su gore na krovu i nešto radili i nadam se da nitko nije ozlijeđen - rekao nam je jedan od očevidaca.

image

Pad skele

Jutarnji List/
image

Pad skele

Jutarnji List/

Na mjestu događaja trenutno su zagrebački vatrogasci, hitna pomoć i policija koja će, kad se stvore uvjeti, obaviti očevid.

U takvim situacijama obično očevidu nazoči i inspektor zaštite na radu kako bi se utvrdilo je li bilo kakvih propusta.

Materijalna šteta još je nepoznata, ali se cijeni većom jer je došlo do oštećenja najmanje pet vozila parkiranih uz nogostup na koji se skela sručila.

image

Pad skele

Jutarnji List/
image

Pad skele

Jutarnji List/
image

Pad skele

Jutarnji List/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 12:10