KORONA U ZAGREBU

Šostar: Sutra očekujemo rast broja zaraženih u Zagrebu; Lovrić: Nabavit ćemo maske za djecu

Šostar je rekao da je jučer konačno počela funkcionirati suradnja između NZJZ-a, HZJZ-a i Klinike za zarazne bolesti
Zvonimir Šostar
 Dragan Matić/Cropix

Jučer je u Zagrebu bilo 30 novih slučajeva, rekao je ravnatelj NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar na današnjoj konferenciji za medije zagrebačkog Stožera civilne zaštite, javlja HRT.

Od 30 novih slučajeva, naveo je Šostar, šest novooboljelih je negativne epidemiološke anamneze, 14 su kontakti ranije pozitivnih osoba, kod sedam je moguća izloženost prilikom izlazaka na godišnjem odmoru, a dvije su epidemiološke obrade u tijeku.

- I od ovih svih, devet novooboljelih osoba je uvoz iz BiH, rekao je Šostar.

- Jučer je u samoizolaciju stavljeno 129 osoba tako da je sada brojka 1229 i ukupno aktivnih slučajeva 578, rekao je Šostar.

Šostar je rekao da su jučer u domovima zdravlja uzeta ukupno 242 brisa te da je jučer konačno počela funkcionirati suradnja između NZJZ-a, HZJZ-a i Klinike za zarazne bolesti.

Istaknuo je da im je jedna cijela smjena u samoizolaciji.

- Mi bi sada tijekom jutra trebali dobiti rezultate testiranja iz ove dvije druge ustanove, tako da će sutra vjerojatno biti porast u odnosu na današnji dan, napomenuo je Šostar.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić rekao je da će grad učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola za koje upute to predviđaju nabaviti maske.

- One će sačekati učenike zajedno s udžbenicima 7. rujna, rekao je Lovrić.

Lovrić je također rekao da će zagrebačke škole uglavnom ispuniti prostorne uvjete predviđene uputama.

- Naravno, jedan dio škola će raditi u dvije smjene, tu ćemo ići sa smanjenjem trajanja nastavnog sata s 45 na 40 minuta za sve škole koje rade u dvije smjene kako bismo dobili nekih dodatnih 60 minuta između dviju smjena za nužnu dezinfekciju prostora, rekao je Lovrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:25