StoryEditor
HEROINA IZ MIRAMARSKE

Spasila čovjeka iz potonulog auta: Zavezala sam pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu

‘Doplivala sam do auta i pomogla mu da otvori vrata i on je izašao na krov i čekao vatrogasce‘
Spašavanje u Miramarskoj
 Goran Mehkek/Cropix

Zagrepčanka koje je tijekom jučerašnjeg nevremena u Zagrebu priskočila u pomoć čovjeku kojega je voda zarobila u autu i nije mogao izaći, za N1 je opisala što se događalo.

- Ja sam šetala pse po kvartu i čula ženu da viče “izađi van”. Čovjek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao otvoriti vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga - jesu ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog.

Onda sam zavezala pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga - opisala je Mirna Mrčela situaciju za N1.

Njezina je majka Nevenka također izvijestila o njezinu herojskom činu.

- Mama, samo da znaš, da se ne šokiraš od mog statusa. Prije sat vremena sam ušla plivati u Miramarsku da pomognem čovjeku koji je tonuo. Nije mogao otvoriti vrata. Ja sam mu pomogla i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom, jer čovjek nema nogu.

Pse sam bila zavezala za ogradu podvožnjaka. Vatrogasci su ga izvukli. Ja sam, evo, doma, oprala se u toploj vodi i OK sam. A i čovjek je OK - opisala je majka poruku koju je dobila od kćeri, dodavši da je izrazito ponosna na humani čin svoje kćeri.

Muškarac koji je zapeo u potopljenom automobilu kazao je za HRT da je zaustavio vozilo nakon što se dovezao do podožnjaka, ali je ono po inerciji nastavilo dalje.

- Doplutao je do pola, a onda potonuo. Ja sam uspio isplivati van, onda su nakon toga došli policajci i vatrogasci. Sjedio sam na krovu dok me nisu izvukli. Ovim putem bih se htio zahvaliti jednoj djevojci koja me sinoć pomogla izvući iz automobila - kazao je za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2020 13:00