SVAKA ČAST!

Specijalna bolnica za plućne bolesti oduševila pacijente: Čekanje na pregled pretvorili u zabavu za pamćenje

Ovaj maleni koncert dio je četverodnevnog programa u sklopu kojeg bolnica obilježava svjetski dan bolesnika

Koncert u bolnici

 Jutarnji List/

Specijalna bolnica za plućne bolesti u Zagrebu danas je oduševila svoje pacijente i zaposlenike. Jedan nam je pacijent poslao video malog koncerta iz čekaonice pune pacijenata. Djelatnica bolnice je dosadno čekanje na pregled pretvorila u zabavu koja će im svima ostati u pamćenju.

Ovaj maleni koncert dio je četverodnevnog programa u sklopu kojeg bolnica obilježava svjetski dan bolesnika, koji je 11. veljače. Program je započeo u srijedu, a zadnja aktivnost predviđena je za subotu. Cilj ovih događanja je približavanje zdravstvenog sustava bolesnicima.

- Počeli smo u srijedu obilježavanjem tjedna zdravlja zaposlenika u sklopu toga su kolege sa Štampara održale zaposlenicima predavanje. U četvrtak smo imali respiratornu rehabilitaciju s bolesnicima rijetkih bolesti, tu smo aktivnost obavili u suradnji s Hrvatskim savezom za rijetke bolesti. Smatramo da je upravo tim pacijentima teško doći do informacija koje su im potrebne. Danas je održan takozvani koncert. Naša pripravnica fizioterapije je pjevala pacijentima i djelatnicima u cijeloj bolnici. Svi su bili oduševljeni i sretni, imali su samo pozitivne reakcije – objašnjava nam psihologinja Martina Kušec.

Sutra su na redu konzultacije sa psihologom, a glavni cilj je motivirati i ohrabriti bolesnike, ali i djelatnike, da brinu o svom zdravlju te ih ohrabriti na liječenja. Programi poput ovih uvijek su zapaženi i imaju veliki odaziv građana.

- Imamo dobar odaziv ljudi, uvijek su nam takvi događaji vrlo posjećeni. Građanima je uvijek draže dolaziti na ovakva savjetovanja nego tražiti uputnice i naručivati se na preglede. Kroz ovakva savjetovanja poneki shvate da njihovi simptomi i tegobe nisu zanemarivi te da bi ipak trebali potražiti pomoć – objašnjava Martina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:52