UZ POTOK VUGER

Sportsko-rekreacijski centar Luka u Sesvetama donosi nove sadržaje djeci, mladima, rekreativcima i sportašima

Nakon projektiranja, slijedi izdavanje dozvola, a potom i raspisivanje natječaja za izvođača, uz očekivani početak radova 2025.

Tomislav Tomašević

 Damjan Tadic/CROPIX

Grad Zagreb pokrenuo je u petak javnu nabavu za projektiranje Sportsko-rekreacijskog centra Luka u Sesvetama, uz potok Vuger, izvijestili su u subotu iz zagrebačke Gradske uprave.

"Novi sportsko-rekreacijski centar na prostoru većem od 18.000 metara četvornih osigurat će sportašima i stanovnicima Sesveta i okolnih naselja priliku za bavljenje sportom i aktivan život, istovremeno osiguravajući zaštitu krajolika potoka Vuger i zelene zone koja se uz njega nalazi", rekao je gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

Na području Luka u Sesvetama živi gotovo 40.000 stanovnika i to brzorastuće naselje tako će dobiti adekvatan prostor za aktivnosti na otvorenom, priopćeno je.

"Prostor uz potok Vuger između OŠ Luka i Gimnazije Sesvete bit će otvoreni sportsko-rekreacijski centar, s vanjskim igralištima, vježbalištima i atletskom stazom te tako ponuditi niz novih sadržaja djeci i mladima, rekreativcima i sportašima", rekla je zamjenica zagrebačkog Danijela Dolenec.

SRC Luka imat će atletsku stazu, višenamjenska igrališta za rukomet, mali nogomet, košarku i graničara.

Tu su i street workout park te stolovi za stolni tenis.

Uz sportske sadržaje planirani su i prateći sadržaji - svlačionice i sanitarni prostori primjereni modernom sportskom centru.

Kako bi prostor centra ostvario puni potencijal za ugodan boravak građana, predviđeno je i hortikulturno uređenje koje će osigurati hlad uz klupice, pružiti česme za pitku vodu te natkrivene sjenice za odmor korisnika i školu u prirodi. Projekt posebice osigurava pristupačnost centra osobama s invaliditetom kao i zaštitu okoliša i očuvanje energije, stoji u priopćenju.

Nakon projektiranja, slijedi izdavanje dozvola, a potom i raspisivanje natječaja za izvođača, uz očekivani početak radova sljedeće godine, kažu u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:51