MILAN BANDIĆ:

'Stanari će moći parkirati samo u svojoj ulici'

Novost će biti i ta da vlasnici više zone neće više moći s istom kartom parkirati u nižim zonama, kao što je to sada slučaj
 CROPIX

Zagrepčane će uskoro dočekati novi režim parkiranja u metropoli!

Parkirališne zone, doznajemo, bit će podijeljene u blokove pa tako svi oni stanari koji imaju povlaštene karte više neće moći parkirati bilo gdje u zoni, već samo u svojoj ulici ili onim najbližima.

Podjela I. (crvena), II. (žuta) i III. (zelena) zone na blokove nekoliko je godina stari prijedlog, koji će tek sada zaživjeti budući da gradonačelnik Milan Bandić, koje je te izmjene i donio, ima većinu u Gradskoj skupštini.

O novoj Odluci o parkiranju, naime, raspravljat će se već idući tjedan na sjednici koja je zakazana za 29. kolovoz.

Osim podjela zone na blokove, novost će biti i ta da vlasnici više zone neće više moći s istom kartom parkirati u nižim zonama, kao što je to sada slučaj.

Doznajemo da će se s vremenom, kada se Zagrepčani priviknu na promjene, blokovi dodatno sužavati, a na samom početku novog režima zone bi mogle biti podijeljene na pet do šest blokova.

Cijene povlaštenih karata još uvijek se neće mijenjati - I. zona stajat će i dalje 100 kuna, II. 50 i treća 35 kuna.

Odlukom gradonačelnika, sve one garaže čija popunjenost iznosi manje od 70 posto ukupnog kapaciteta moći će se uz Bandićevo odobrenje koristiti i za održavanje humanitarnih ili drugih društveno korisnih događanja.

Novost bi mogla biti i uvođenje novih tehnologija u plaćanje parkirališnih karata. Odlukom je naime, otvorena mogućnost da se uz sms poruke, omogući i plaćanje karata nekim drugim načinom putem pametnih telefona.

Izmjene Odluke o parkiranju trebale bi biti prihvaćene idući četvrtak na Skupštini, a potom ostaje 60 dana službenog roka za provođenje novog režima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:00