27 KAZNENIH DJELA!

Stanovnici Trešnjevke mogu odahnuti: Uhićen muškarac koji je grebao aute i bušio gume po kvartu

Žitelji zagrebačke Trešnjevke čiji su se limeni ljubimci našli na udaru nepoznatog grebača mogu odahnuti
 Policijska Uprava Zagrebačka

Žitelji zagrebačke Trešnjevke čiji su se limeni ljubimci našli na udaru nepoznatog grebača pod okriljem noći sa 6. na 7. veljače, mogu odahnuti.

Policija je nakon nepunih mjesec dana otkrila 34-godišnjeg počinitelja kojeg dovode u vezu s tim iživljavanjem.

image
Policijska Uprava Zagrebačka

Na teret mu stavljaju ukupno 27 kaznenih djela oštećenja tuđe stvari, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, muškarac je predan pritvorskom nadzorniku.

Prema navodima kaznene prijave, 34-godišnjak je s ciljem da ošteti, uništi i učini neuporabljivom tuđu stvar, na području Trešnjevke obilazio aute.

image
Policijska Uprava Zagrebačka

Hodao je ulicama Rudolfa Bićanića, Braće Cvijića, Knežije i Mošćeničke te je prilazeći vozilima pretežno bušio gume nožem tzv. švicarcem.

Uglavnom jednu a na nekima i više njih. No kako mu to nije bilo dovoljno, na osam automobila je nanio i niz ogrebotina oštetivši lim uglavnom na potezu od blatobrana do vrata ili po prednjem poklopcu motora.

Čim su građani zasuli policiju telefonskim pozivima, policijski službenici su temeljito počeli obilaziti područje.

image
Policijska Uprava Zagrebačka

- Prikupljena su saznanja koja su kao takva bila u formi sumnje mogućeg počinitelja, pa je rad na terenu usmjeren u provjeru prikupljenih saznanja. Po uočavanju osobe koja je odgovarala svemu doznatom na terenu i utvrđenom, muškarac star 34 godine doveden je u prostorije policije na kriminalističko istraživanje - kažu iz PU zagrebačke, koja je po dovršetku obrade protiv 34-godišnjaka podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:24