‘SVE IDE PREKO POLICIJE‘

Što se događa s paukom u Zagrebu? Problemi s uvođenjem eura u - veljači!

Kako je moguće da je gradska služba ušla ne samo u novu godinu, već i u veljaču bez da su sustav naplate prilagodili za novu valutu?

Ilustracija, pauk u Zagrebu

 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Pauk služba gradskog Prometnog redarstva do daljnjega nije u potpunosti u funkciji jer poslovanje i dalje nije prebačeno s kuna u eure. Naime, pauk služba trenutno ne radi u sklopu Prometnog redarstva, ali će ipak podići nepropisno parkirane automobile ako im policija za to da nalog.

Tako je, objasnili su nam djelatnici, do daljnjega.

- Trenutno sve ide preko policije pa se njih može nazvati. Mi radimo preko njih pa automobile dižemo nakon što oni daju nalog – objašnjava djelatnik pauk službe.

Zagrepčani i dalje prometnom redarstvu mogu prijaviti prometne prekršaje na dežurni broj telefona za građane 01/610 1566 ili e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., nakon čega će redarstvo prijavu proslijediti PU Zagrebačkoj.

O svemu se oglasio i Grad Zagreb koji je potvrdio informaciju da u Odjelu prometnog redarstva još uvijek nisu spremni za euro.

"Zbog prilagodbe informacijskog sustava prometnog redarstva na dvojno prikazivanje cijena u eurima i kunama od 1. siječnja postoje poteškoće u postupanju po prekršajima iz domene rada Odjela prometnog redarstva Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet", poručili su.

Ono što nisu objasnili je kako je moguće da je gradska služba ušla ne samo u novu godinu, već i u veljaču bez da su sustav naplate prilagodili za novu valutu.

Na pitanje o tome gdje će sada plaćati kazne oni kojima je pauk već odnio vozilo, djelatnici objašnjavaju kako sve ostaje po starom.

- Sve funkcionira normalno, osim prometnog redarstva pa kazne koje napiše policija i dalje možete platiti na licu mjesta – kaže.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:20