BANDIĆEVA STRANKA

Stranka rada i solidarnosti: ‘Nastavljamo borbu za status roditelja-odgojitelja‘

Zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića su pak pozvali da, vezano uz tu mjeru, ne odstupi od predizbornih obećanja.

Slavko Kojić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti BM 365

 Zeljko Puhovski/Cropix

Stranka rada i solidarnosti BM 365 najavila je u ponedjeljak kako će političkim sredstvima i djelovanjem u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nastaviti vršiti pritisak da se povuče odluka o ukidanju Mjere roditelj-odgojitelj.

Članstvo, stručnu javnost i građane, u priopćenju su pozvali da se aktivno uključe u sve oblike djelovanja "u afirmaciji dobrih zasada te mjere".

Zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića su pak pozvali da, vezano uz tu mjeru, ne odstupi od predizbornih obećanja "na kojima je prikupljao glasove od glasača koje sada ostavlja na cjedilu i ledenoj vjetrometini neizvjesnih obiteljskih i osobnih sudbina, već da se drži zakona i svojih predizbornih obećanja".

Podsjećaju da je njihova stranka prije donošenja odluke poduzela i konkretne i simbolične poteze da upozori na sumnjivu pravnu utemeljenost, ali prije svega štetnost odluke "kojom se naprasno ukidaju stečena prava roditelja odgojitelja i grubo baca najveći broj korisnike mjere u tešku i neodrživu životnu situaciju".

"Stranka rada i solidarnosti daje potporu i pridružuje se svim aktualnim oblicima javnog zahtjeva udruga, građanskih inicijativa i pojedinaca da pravosudna tijela Republike Hrvatske i nadležna ministarstva ocijene zakonitost politički slijepe, a formalno pravno vrlo upitne zakonitosti donošenja odluke o ukidanju Mjere roditelj odgojitelj", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Slavko Kojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. veljača 2023 18:33