DRAMA NA JARUNU

Student čiji je auto završio u svim medijima: ‘U šoku sam, šteta je velika, ali najvažnije da nitko nije stradao‘

Auto je po običaju ostavio na parkingu jer nikada prije nije bilo problema i smatrao je kako je to sigurno mjesto

Oštećeni Mini Cooper prilikom pada drona na Jarunu

 Goran Mehkek/Cropix

"Prvo šok pa zabrinutost, a sada ne vjerujem da se to dogodilo, ali sreća što nitko nije nastradao", riječi su to Karla Jakovca (20), studenta vlasnika Mini Coopera čije su fotografije objavljene u svim medijima. Upravo je preko medija Karlo i saznao što se dogodilo te da mu je auto oštećen. Među autima na parkingu još je mnogo onih čiji su vlasnici studenti, a koji se nadaju pomoći oko popravka nastale štete jer sami ne znaju kako će podmiriti troškove.

Karlo je iz Osijeka gdje je i proveo noć kada je letjelica pala pokraj ulaza u studentski dom u kojem živi za vrijeme studiranja. Auto je po običaju ostavio na parkingu jer nikada prije nije bilo problema i smatrao je kako je to sigurno mjesto.

"Vidio sam da se nešto događa, ali nisam pomislio da bi moglo biti tako ozbiljno, dok nisam dobio video s cijelom situacijom i mojim autom u pozadini svega. Nisam ni pomislio da će biti štete na autima na parkingu sve do jutros kad sam vidio reportaže na internetu", tvrdi Karlo.

Čim je shvatio da je u pitanju njegov auto, zajedno je sa svojim roditeljima iz Osijeka krenuo u Zagreb. Do 14 sati su pokušavali sve kako bi došli do auta, ali bezuspješno, rečeno im je kako navečer mogu uzeti važne osobne stvari. Tek su mu danas oko 11 sati dozvolili da odveze automobil.

image

Oštećeni automobili prilikom pada drona

Goran Mehkek/Cropix

"Na mom autu je šteta poprilična, za sada znam samo za razbijena stakla, udubljenja po cijelom autu, razbijena zadnja svjetla, to je ono što smo mogli iz daleka vidjeti i zaključiti, realnu situaciju ćemo vidjeti tek kada dobijemo auto", objasnio nam je Karlo prije nego je preuzeo vozilo.

Među oštećenim autimomobilima je i Dominikov (25), on je danas tijekom dana nakon niza pokušaja ipak uspio doći do auta i pogledati što je točno oštećeno.

"Policija mi nije dala pravo prilaska na prvu, nakon toga jedan policajac mi je uzeo podatke, moje i od vozila, te mi dopustio da uz njegovo prisustvo bez upotrebe mobitela priđem svom autu. Auto sam smio brzinski pregledati. Generalno moj auto i nekoliko njih pored imaju vidljiva vanjska oštećenja i pukotine, te potrgane sitnice poput stakla, haube, retrovizora", objašnjava nam Dominik.

Uzeli su njegove podatke i rekli da će ga nazvati, a da se on mora javiti u sedmu policijsku postaju. Isto to su, tvrdi Dominik, napisali i na ceduljice koje su ostavili na autima.

"Auto danas ne smijem dirati i ne smijem do njega jer je na parkingu odmah pored mjesta nesreće, pitao sam gospodina kad ću smjeti, rekao je da on to još ne zna", prepričava Dominik dodajući kako će mu biti teško platiti štetu, ukoliko bude morao samostalno jer još nije stalno zaposlen i financira se od stipendije i povremenih poslova.

Jedan od studenata koji je htio ostati anoniman podijelio je s nama, kako on kaže, anegdotu.

- Meni je auto parkiran svaki dan točno tamo gdje je pao dron i baš sam ga jučer, ne znam iz kojeg razloga, parkirao u dvorište doma jer je rampa bila dignuta. Izbjegao sam sigurno materijalnu štetu - objasnio nam je i dodao kako je u ovoj cijeloj situaciji najvažnije da nitko nije stradao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:02