TRBUH ZAGREBA

SUBOTNJE JUTRO PROVELI SMO S LJUDIMA KOJI SU SE POBRINULI ZA NAŠ BADNJAČKI STOL Oči su im umorne, koža naborana: 'Svaki dan napravimo 1000 km'

 
 Sandra Šimunović / CROPIX
 

A sad ćeš vidjeti što meni daje snagu da radim ovaj posao - kaže mi Antonio, pa izleti kroz vrata i ode u nepoznato, u noć.

Antonio Faflja ima 26 godina i već deset godina zajedno sa svojim ocem Pericom i majkom Merlinom svakog jutra hodočasti na zagrebački Dolac.

Na ribarnici, odmah do glavnog ulaza, njegov je štand, a hoće li biti pun morskih delikatesa ili će se po betonskom stolu valjati i topiti tek led, ovisi isključivo o njemu.

Jer on je u isto vrijeme i vlasnik broda i ribar, ali i vozač kombija, dostavljač kašeta i prodavač.

Što ulovi, proda, a ako more ne bude dobrostivo, ostaje doma, na Rabu. Nema smisla u škrtim danima potezati do metropole, reći će mi kasnije njegova majka Merlina.

Koče njegovog oca Perice znale su u danima pred Božić biti mnogo punije i boga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 10:33