ŠTO SE DOGODILO!?

Šuma na sjeveru Zagreba u par dana se pretvorila u pustoš, stigla i policija: ‘Došao je jedan čovjek...‘

Počela je priprema za gradnju Centra za translacijsku medicinu, a stanari se ljute jer je srušena omanja šuma
Policijska intervencija u blizini Dječje bolnice Srebrnjak
 Snimio čitatelj

Šuma između Dječje bolnice Srebrnjak i ulice Dugi dol zbog gradnje Centra za translacijsku medicinu u nekoliko se dana pretvorila u pusto zemljište na kojemu je ostalo svega nekoliko stabala što je izazvalo ogorčenost susjeda iz Dugog dola.

- Nije to što se tamo nešto gradi problematično, ali ono što se događalo u zadnjih desetak dana je bila sječa bez reda i povoda. Doslovno je došao jedan čovjek koji je od jutra do navečer samo rušio i rušio, kaže susjed Dalibor Platenik koji je fotografije stanja objavio na društvenim mrežama i izazavao reakciju građana. O početku radova stanari nisu bili obaviješteni, a ono što im najviše smeta je što su posjekli i stabla u blizini njihovih garaža za što vjeruju da nije bilo potrebno. Situacija je eskalirala, kaže Platenik, prošlog petka kada su kamioni počeli odvoziti srušena stabla.

image
Stanare na Dugom dolu zasmetalo je što je u samo nekoliko dana nestala šuma na obronku kod bolnice Srebrnjak
Karla Zupičić

- Cijeli dan nitko ništa nije micao i onda su kamioni stigli kada je pao mrak. Bila je velika buka pa je netko od susjeda pozvao policiju koja je stigla oko 22 i 15 sati i pokušala ući na gradilište, prisjeća se susjed. Iz zagrebačke policije potvrđuju da su 2. srpnja izašli na teren u blizini Dječje bolnice Srebrnjak, ali tvrde da pri tome nisu uočili nikakav prekršaj ili kazneno djelo.

image
Karla Zupičić

„Kako bi se razjasnile sve okolnosti vezane za provođenje građevinskih radova, razgovor je obavljen i s ravnateljem zdravstvene ustanove i tom je prilikom također utvrđeno kako nema potrebe i ne postoji osnova za daljnje postupanje policijskih službenika“, objašnjavaju.

image
Zbog izgradnje Centra za translacijsku medicinu posječena je šuma na obronku gdje će biti nova zgrada
Karla Zupičić

Spomenuti građevinski radovi provode se u sklopu izgradnje Centra za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak. Riječ je o projektu koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a završetak radova planiran je do 12. ožujka sljedeće godine.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:33