REORGANIZACIJA BIZNISA

SUTRA SE ZATVARA MULTIPLEKS KINO U ZAGREBAČKOM KAPTOL CENTRU Festival Zagrebdox bio je posljednje veliko događanje u Cineplexxu

zagreb, 030504radovi, kaptol centarfoto biljana gaurina-zag-
 Biljana Gaurina / CROPIX

Jedno od rijetkih multipleks kina u strogom centru grada ove nedjelje zatvara svoja vrata. Radi se o Cineplexx kinu u sklopu Kaptol centra u kojem je prošlog tjedna završio filmski festival ZagrebDox. O zatvaranju kina pričalo se mjesecima, međutim, jučer su nam to službeno potvrdili iz Cineplexxa. Razlog za zatvaranje kina, navode, je reorganizacija poslovanja.

- Svoje daljnje resurse usredotočit ćemo na strateško partnerstvo sa City Centerom One u čijim trgovačkim centrima u Zagrebu i Splitu već dugi niz godina imamo kinodvorane, a u kojima bilježimo porast broja posjetitelja - stoji u priopćenju Cineplexxa. Tvrtka Cineplexx International GmbH osnovana je 1993. godine kao podružnica tvrtke Constantin Film Holding GmbH.

Nakon sklapanja partnerstva s Continental grupom, Cineplexx dolazi i u Hrvatsku gdje ulazi u partnerstvo s tvrtkom City Center One i otvara multiplekse u Zagrebu i Splitu.

Kina u Kaptol centru već su jednom mijenjala zakupca, i to 2008. godine kad je tvrtka Issa kina koji je upravljala Broadway kinima diljem Hrvatske preko noći zatvorila vrata. Kino je ostalo zatvoreno skoro mjesec dana, a u sklopu promjene zakupca, kina je preuzeo Continental film koji su vlasnici Cineplexx franšize u Hrvatskoj. Dvorane su preuredili i adaptirali ih na sadašnji izgled. Nakon preuređenja otvoren je multipleks s pet dvorana i preko 1200 sjedećih mjesta.

Nakon Hrvatske, Cineplexx je otvorio i šest multipleksa u Sloveniji, tri u Srbiji te po jedan u Makedoniji, Crnoj Gori i Albaniji. Što će se otvoriti umjesto Cineplexxa u Kaptolu, odnosno hoće li konkurentski CineStar preuzeti kina, službeno se i dalje ne zna, međutim, radi se o nedavno obnovljenoj dvorani koja zasigurno neće dugo biti bez sadržaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:14