PITANJE ŠKOLA

‘Sve zagrebačke škole bit će u stanju 18. siječnja primiti učenike. Veći je dio obnovljen‘

‘Na području Siska, Gline i Petrinje potpuno je neupotrebljivo 5 škola, 9 će se moći popraviti, a 13 će moći funkcionirati.‘
 Boris Kovacev/Cropix

- Sve zagrebačke škole bit će u stanju 18. siječnja primiti učenike. Dobra je stvar što smo nakon potresa u ožujku obnovili najveći dio stradalih školskih zgrada, pa većih oštećenja nakon jučerašnjeg potresa nemamo. Nadamo se da će i epidemiološka situacija biti takva da u novome polugodištu startamo s modelom A, dakle, nastavom u školi, rekao nam je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Po njegovim informacijama, jučerašnji potres nije prouzrokovao znatnijih šteta na školskim zgradama u Zagrebu. Jutros je statičar obišao dvije područne škole u Brezovici, no osim manjih puknuća po zidovima, štete nema.

S. M. Danijela Dinjar, ravnateljica Ženske opće gimnazije, čije su zgrade u Varšavskoj i Gundulićevoj ulici, potvrđuje da je jučerašnji potres pojačao prijašnja oštećenja koja još nisu do kraja sanirana.

- Sada je to malo pojačano, srušila su se nekoć zazidana vrata i dio stropa nad krajnjim zidom zgrade. Tri učionice nisu za upotrebu, pa ćemo u drugome polugodištu nastavu izvoditi u zgradi u Varšavskoj, a ostalo ćemo sanirati kada budemo imali sredstava. Naš osnivač nije Grad Zagreb, već Družba sestara milosrdnica, pa se snalazimo kako možemo, kaže s. Dinjar. Školu ove školske godine pohađa 214 učenica.

- Na području Siska, Gline i Petrinje potpuno je neupotrebljivo pet škola, devet će ih se moći popraviti, a trinaest će moći funkcionirati, rekao je u srijedu ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, koji će tijekom dana sa suradnicima obići to područje.

- Pet je škola kompletno neupotrebljivo, devet će se moći popravljati, ali su potrebne ozbiljne rekonstrukcije i imamo trinaest škola koje će moći funkcionirati, rekao je ministar Fuchs novinarima uoči sjednice vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, prenosi Hina.

- U Sisku je bez škole ostalo 3489 učenika, u Petrinji 1843, rekao je ministar.

- Sada će se tek točno vidjeti po školama i onda ćemo ići u organizaciju nastave, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2023 03:19