SMRT HEROJA ZAGREBA

Tata se sagnuo upaliti pumpu i samo se srušio. Izdalo ga je srce... S njim je bio njegov sin Luka

Davor Kovačić, vatrogasac DVD-a Kustošija, preminuo je na intervenciji tijekom olujnog nevremena u Zagrebu
 DVD Kustošija

- Tata se sagnuo upaliti pumpu i samo se srušio. Unatoč svim pokušajima reanimacije koja je dugo trajala, preminuo je. U tom trenutku s njim je bio 22-godišnji sin Luka, moj brat. Tata je u petak bio vozio mamu na liječnički pregled, pa su i njemu izmjerili, tlak, šećer. Nikad se nije žalio na zdravstvene probleme. Vjerojatno ga je izdalo srce.

Priča nam to 24-godišnja Lucija, kći 53-godišnjeg Davora Kovačića, vatrogasca DVD-a Kustošija koji je u subotu oko 00.30 sati preminuo na području Kustošije na 3. intervenciji tijekom olujnog nevremena u Zagrebu. Davor se sa svojim zapovjednikom Darkom Baranašićem u petak navečer razišao oko 21 sat.

image
DVD Kustošija

- Baš smo komentirali kako će nas sigurno dignuti s obzirom da je bilo jako nevrijeme. I doista, kasnije smo dobili pozive za intervencije i ja sam otišao na intervencije s jednom ekipom, a on s drugom. Davor je živio za vatrogastvo, prošao je brojne intervencije, bio je na intervencijama na Cresu, na požaru u Ciosu.

Mi ne radimo razliku između malih i velikih intervencija, a Davor se uvijek odazivao na naše pozive. Bio je član DVD-a Kustošija od 2004. godine, prošao je obuku za intervencije na visinama. Bio je vatrogasni časnik 1. klase i dobrovoljni davalac krvi i prošle subote je dao krv, na ništa se nije žalio. Kći i dva sina su mu također vatrogasci - priča Baranašić.

image
Privatna Arhiva

U travnju je, kad je išao na intervenciju, vozio suprugu koja je u vozilu doživjela moždani udar i Davorovom prisebnošću spašen joj je život, priča nam o svom kolegi zapovjednik kustošijskog DVD-a.

- Noćas nas je prilikom intervencije ispumpavanja vode iz jednog zagrebačkog podruma napustio naš član i veliki prijatelj. Nažalost, njegovo srce nije izdržalo ono što mu je inače bila rutina!

image
DVD Kustošija

Odradio je bezbroj intervencija, od poplava u Gunji, dislokacija u Dalmaciji pa do nedavnog potresa i svakodnevno nakon njega! Svi koji smo ga poznavali znamo tko je on bio i koliko je volio vatrogastvo.

Obitelji iskrena sućut, a tebi Davore neka je laka hrvatska gruda, poručilo je DVD Kustošija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 02:16