TOMAŠEVIĆEV IZBOR

Tko je Kalinićev nasljednik? U Zagreb dolazi iz SOA-e: ‘Mi smo njegovim odlaskom izgubili, a grad je dobio‘

Andro Pavuna novi je pročelnik koji će se baviti sigurnošću grada, poslovima Civilne zaštite, ali i mjesnom samoupravom

Tomislav Tomašević, Pavle Kalinić (arhiva)

 CROPIX

Andro Pavuna novo je kadrovsko rješenje zagrebačkog gradonačelnika za vođenje Ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost. Riječ je o uredu koji je nasljednik nekadašnjeg Ureda za hitne situacije, a koji je vodio Pavle Kalinić.

Pavuna je od jučer pročelnik koji će se baviti sigurnošću grada, poslovima Civilne zaštite, ali i mjesnom samoupravom, a na to mjesto je došao putem javnog natječaja. U Grad Zagreb dolazi direktno iz Sigurnosno obavještajne agencije gdje je bio zaposlen do 1. listopada.

Prema našim informacijama u SOA-i je radio više od deset godina, a naši sugovornici imaju samo riječi hvale za njega. "Mogu reći da smo njegovim odlaskom izgubili, a Grad Zagreb je dobio. Riječ je o vrlo sposobnoj, bistroj i poštenoj osobi", kažu nam neke od njegovih dojučerašnjih kolega. U SOA-i je prošao sve od najnižih razina pa do Rukovoditelja Odjela, a bio je zadužen za analitiku.

Pavuna je magistrirao psihologiju na Filozofskom fakultetu te mu je za to vrijeme dodijeljena rektorova nagrada za znanstveni rad. Doktorirao je i političke znanosti, magna cum laude, te je objavljivao znanstvene radove iz područja prometne psihologije i ljudskih prava.

"Ima više od 15 godina iskustva rada u javnom i privatnom sektoru i do sada je bio rukovodeći javni službenik koji je više od 11 godina radio u sigurnosnom sustavu RH, gdje se kontinuirano usavršavao i dobivao različite pohvale za izniman rad", kazao je nedavno za njega zagrebački gradonačelnik. Njegova službena biografija nije objavljena, a prema neslužbenim informacijama ima oko 35 godina.

Pavun je i veliki pobornik zdravog života. Te se kao čelnik Udruge "Bez dima" borio protiv pušenja u kafićima. I danas je još uvijek službeno njen predsjednik. Protivnik je i ugostiteljskih terasa na parkirališnim mjestima koje često presijecaju biciklističke staze.

Protiv pušenja se borio i na Filozofskom fakultetu gdje je u vrijeme njegove blokade bio redar. Pobornik je rekreativnog života. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Novi gradski Ured ima vrlo širok dijapazon zaduženja, a na službenoj stranici Grada Zagreba stoji da ovaj Ured obavlja poslove koji se odnose na: usklađivanje rada, prikupljanje i obradu prijedloga o potrebama i interesima građana na njihovu području te komunikaciju i informiranje građana, pripremu i provođenje programa održavanja komunalne infrastrukture na području gradskih četvrti koji se odnosi na javnu odvodnju oborinskih voda, čišćenje javnih površina, održavanje gradskih parkova i ostalih ozelenjenih površina i redovno održavanje nerazvrstanih cesta, pripremu i provođenje planova komunalnih aktivnosti na području gradske četvrti i planova malih komunalnih akcija na području mjesnih odbora, pripremu, sazivanje i održavanje sjednica te rad vijeća i predsjednika vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora i njihovih radnih tijela, vođenje evidencije o njihovom radu, financijsko i materijalno poslovanje, održavanje objekata mjesne samouprave, sudjelovanje u pripremi i provođenju izbora, poslove planiranja, razvoja, učinkovitog funkcioniranja i financiranja sustava civilne zaštite, obrane, zaštite od požara, ublažavanja i uklanjanja posljedica prirodnih nepogoda i vatrogastva.

Također, koordinira djelovanja operativnih snaga sustava civilne zaštite namijenjenih provođenju mjera civilne zaštite, tajnost podataka, informacijsku sigurnost i nadzor nad informacijskom sigurnošću. Ukratko, od održavanja kanalizacijske mreže i parkova do onemogućavanja upada hakera u gradske sustave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 16:42