SIMBOL HRABROSTI

Tomašević i Klisović položili vijence u sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Gradonačelnik Tomašević u četvrtak ide u Vukovar gdje će sudjelovati u Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2021.

Tomislav Tomašević

 Zeljko Puhovski/Cropix

Izaslanstvo Grada Zagreba u srijedu je položilo vijence kod Spomen obilježja Glas hrvatske žrtve - Zid boli i kod Središnjeg križa na groblju Mirogoj u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Izaslanstvo su vodili gradonačelnik Zagreba Tomislavom Tomaševićem i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović.

"Vukovar, kao mjesto posebnog pijeteta ima posebnu ulogu i mjesto u povijesti uspostave samostalne Republike Hrvatske i predstavlja simbol hrabrosti i nesebične žrtve. Ovim simboličnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odajemo počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje", rekao je gradonačelnik Tomašević.

U izaslanstvu Grada Zagreba također su bili zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih, zastupnici u Gradskoj skupštini i članovi Odbora za branitelje Daniela Širinić, Svibor Jančić i Tihomir Milovac.

Gradonačelnik Tomašević u četvrtak ide u Vukovar gdje će sudjelovati u Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2021. pod nazivom "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2024 00:48