STIŽE ‘ŠiZ‘

Tomašević: ‘Interes za građanskim odgojem u zagrebačkim školama nadmašio je sva očekivanja‘

Predmet se temelji na istraživačkom učenju i predlaganju rješenja za probleme koje učenici sami uoče u lokalnoj zajednici

Tomislav Tomašević i Boris Jokić

 Boris Kovacev/Cropix

Interes zagrebačkih srednjih škola za građanskim odgojem nadmašio je sva očekivanja, pohvalio se danas na Facebooku zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Novi predmet zvat će se 'Škola i zajednica', odnosno ŠiZ, a cilj mu je da 'mladi nauče prepoznati problem, istražiti rješenja i zahtijevati odgovornost od institucija i političara'.

'Čak 47 srednjih škola – 18 od 20 gimnazija, 28 od 35 strukovnih škola i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna – iskazalo je interes za novi, fakultativni predmet građanskog odgoja za 2. i 3. razrede "Škola i zajednica". Ovakav interes nadmašio je sva naša očekivanja', napisao je Tomašević.

'Riječ je o inovativnom programu koji su osmislili Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Centar za studije mira i konflikata Sveučilišta u Rijeci i Prva riječka hrvatska gimnazija. Predmet se temelji na istraživačkom učenju i predlaganju rješenja za probleme koje učenici sami uoče u lokalnoj zajednici, a cilj je da mladi nauče prepoznati problem, istražiti rješenja i zahtijevati odgovornost od institucija i političara. Iznimno nam je drago da će mnogi u sljedećoj školskoj godini ovaj predmet moći odabrati u svojoj školi', napisao je gradonačelnik Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:28