GRADONAČELNIK ZAGREBA

Tomašević: ‘Iz EU Fonda solidarnosti za sanaciju štete od potresa povlačimo 185 milijuna eura‘

Tomašević je odbacio teze da su imenovanja dvoje pročelnika gradskih ureda povezana s mogućim predizbornim dogovorima

Tomislav Tomašević

 Marko Todorov/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak kako će s projektima u vrijednosti 185 milijuna eura Zagreb dati veliki doprinos da se do krajnjeg roka povuku bespovratna sredstva iz EU Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa.

“Ostalo nam je vremena do lipnja za potrošnju novca iz EU Fonda solidarnosti. Kada smo došli na vlast, bilo je projekata u iznosu od 2 milijuna eura. S toga smo došli na 185 milijuna eura, čime će Zagreb dati veliki doprinos da se potroši novac iz EU Fonda solidarnosti, unatoč striktnim rokovima”, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

U utorak je obišao radove na obnovi Sljemenske ceste vrijedne 5 milijuna eura, za koje je iz tog Fonda povučeno 4 milijuna eura. Radovi na oba smjera Sljemenske ceste započeli su danas, a očekuje se da će biti gotovi do kraja lipnja.

Za vrijeme radova, Sljemenska cesta bit će zatvorena za sav promet od 8 do 17 sati radnim danom, dok će izuzetak biti vikendom i blagdanom, kada će se cesta moći koristiti do Sljemena.

Tomašević: Imenovanja pročelnika nemaju veze s predizbornim dogovorima

Odgovarajući na novinarska pitanja, Tomašević je odbacio teze da su imenovanja dvoje pročelnika gradskih ureda, povezanih s bivšim strukturama HNS-a i Ankom Mrak Taritaš, povezana s mogućim predizbornim dogovorima o koaliciji za parlamentarne izbore.

U veljači je Ana Pavičić Keselj imenovana za pročelnicu Gradskog ureda za gospodarstvu, a ranije je bila pomoćnica bivšeg HNS-ovom ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Stanko Kordić imenovan, za pročelnika Gradskog ureda za obnovu, ranije je bio tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za vrijeme mandata Anke Mrak Taritaš.

“Nikakvih ustupaka prema nikakvim strankama nema, a kamoli za neke dogovore oko koalicije. Od 11 izabranih pročelnika, samo je jedan u mojoj stranci. Vodimo se isključivo time da biramo direktore gradskih tvrtki i pročelnike Gradskih ureda koji mogu dobro odraditi posao, i na toj su poziciji dok ga mogu dobro raditi”, ustvrdio je Tomašević.

Poručio je i kako Možemo! za sada nije spreman za takve razgovore, istaknuvši da se tek u ovu subotu na stranačkoj skupštini treba izabrati novo vodstvo stranke.

“Što se tiče razgovora o koaliciji, svi su za njih spremni, ali mi još nismo, nama su prioriteti Skupština i izbor rukovodstva stranke, a onda predizborni i postizborni dogovori”, rekao je Tomašević.

Komentirajući nedavni Skupštinu nogometnog kluba Dinamo, istaknuo je da se na njoj pokazalo kako njeni članovi i navijači žele promjenu u rukovođenju kluba.

“Većina članova Skupština i većina navijača Dinama apsolutno želi da se upravlja transparentno, po zakonu i demokratično. Da je ekipa ‘bankomata‘, ajmo reći, izgubila većinu u toj skupštini”, izjavio je rekao je Tomašević. Dodao je da je to put prema izgradnji stadiona kakav Zagreb zaslužuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:34