REAKCIJE NA ANKETU

Tomašević: ‘Jasno je vidljiv trend rasta‘; Škoro: ‘Po našim podacima stojim puno bolje‘

Kandidati za gradonačelnika Zagreba i Splita komentirali su za Jutarnji rezultate posljednjeg istraživanja u tim gradovima
Tomislav Tomašević; Miroslav Škoro
 Nera Šimić, Darko Tomaš/cropix

Lider Domovinskog pokreta i kandidat za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro kratko je večeras za Jutarnji list komentirao istraživanje raspoloženja birača koje je provela Nova TV, a prema kojoj je on drugoplasiran - preskočio je i HDZ-ova kandidata Davora Filipovića.

- Po našim podacima stojim puno bolje nego u ovoj anketi. Ankete principijelno ne komentiram. Sjećam se da mi je u predsjedničkoj kampanji ta ista agencija davala 16 posto u petak, a u nedjelju sam na izborima imao 24,5 posto - poručio je Miroslav Škoro.

- Jasno je vidljiv trend rasta i to nas veseli - prokomentirao je za Jutarnji list Tomislav Tomašević rezultate najnovije ankete.

- Međutim, jedno je odgovoriti anketaru kako bi se glasalo, a drugo je izaći na izbore. Pozivam zato sve da izađu 16. svibnja na izbore i glasaju za našu listu za Gradsku skupštinu. Doslovce svaki glas tu može na kraju biti presudan da imamo stabilnu većinu u Gradskoj skupštini što je nužno da kao gradonačelnik mogu provesti sve promjene koje smo obećali u izbornom programu - kazao je Tomašević.

Rezultate istraživanja prema kojem je drugoplasirani u Splitu za Jutarnji je komentirao i Ivica Puljak.

- Ovaj rezultat za nas nije iznenađujući jer vidimo sve veću podršku građana. Kao što je vidljivo iz rezultata, važno je da građani izađu na izbore i da građanski Split ima kandidata u drugom krugu jer je vidljivo da tamo pobjeđujem i Keruma i HDZ. Pozivam građane da na ovim izborima završe eru Keruma i HDZ-a, poručujem im da je to moguće i da sljedeću priliku Split ne može čekati još najmanje 4 godine. Drago mi je vidjeti da građani sve više povjerenja daju stranci Centar i da ćemo sa svim partnerima koji nisu Kerum i HDZ imati većinu u gradskom vijeću - rekao je Puljak.

Anketu je komentirao i Vice Mihanović.

- NOVA TV objavila je anketu Ipsosa po kojoj vodim u Splitu. Već sam nekoliko puta rekao da nikada neću komentirati ankete pa će tako biti i sada. Svaki dan radim ankete po Splitu i nema tog Ipsosa koji može izmjeriti tu pobjedničku energiju koju imamo. Pobijedit ćemo ih sve!, optimističan je Mihanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:49