VELIKI POTHVAT

Tomašević kreće u veliku obnovu Doma zdravlja Zapad, radovi će trajati dvije godine

Iz proračuna Grada Zagreba biti će financirana potpuno nova medicinska i nemedicinska oprema vrijedna preko milijun eura

Dom zdravlja u Prilazu baruna Filipovića

 Admir Buljubasic/Cropix/Cropix

Grad Zagreb najavio je u petak da početkom ožujka kreće u 10,6 milijuna eura vrijednu cjelovitu obnovu Doma Zdravlja Zagreb - Zapad u Prilazu baruna Filipovića tijekom koje će građani zdravstvene usluge moći dobiti na zamjenskim adresama.

Radovi na obnovi Doma kojem gravitira oko 50.000 stanovnika kreću na starom dijelu objekta iz kojeg se trenutačno sele zdravstvene djelatnosti na druge zamjenske lokacije. Radovi će trajati dvije godine, nakon čega će se pacijenti vratiti u suvremeno opremljene medicinske prostore.

S obzirom na velik broj usluga i korisnika radi se o kompleksnom zahvatu pa će se preseljenja odvijati vikendom i noću kako ne bi bilo zastoja u pružanju zdravstvene zaštite, izvijestio je ju petak Grad.

Preseljenje uključuje i sofisticiranu dijagnostičku opremu (RTG, laboratorij, ljekarnička djelatnost, stomatološke jedinice) te sve timove na primarnoj i specijalističko konzilijarnoj razini, uključujući i timove u zakupu, kako bi se zadržala kontinuiranost i dostupnost svih zdravstvenih sadržaja.

Građani sve promjene adresa mogu provjeriti putem internetskih adresa Doma zdravlja i Grada Zagreba, društvenih mreža, nadležnih timova liječnika, pisanih i usmenih obavijesti na samim lokacijama sa svim podacima, radnom vremenu i kontaktima.

Dom Zdravlja pretrpio je oštećenja tijekom potresa pa će se ići u konstrukcijsko ojačavanje zgrade i cjelovitu obnovu kojom će se ojačati temelji i svi zidovi doma te će protupotresna sigurnost dići na razinu propisanu za javno-zdravstvene ustanove.

Projekt obuhvaća i obnovu fasade te zamjenu stolarije na preko 5500 metara četvornih, što će doprinijeti smanjenju potrošnje energije za grijanje.

Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 10,6 milijuna eura od čega je Ugovorom o bespovratnim sredstvima potpisanim s Ministarstvom zdravstva osigurano 8,8 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) dok se razliku planira osigurati iz drugih izvora.

Iz proračuna Grada Zagreba bit će financirana potpuno nova medicinska i nemedicinska oprema vrijedna preko milijun eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 16:48