LOKALNI IZBORI

Tomašević: ‘Nadam se da će izbori biti raspisani bez kalkuliranja zbog situacije s covidom‘

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika još nije predstavio svoje moguće zamjenike i zamjenice jer čeka raspisivanje izbora
Tomislav Tomašević
 Goran Mehkek/Cropix

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo) upozorio je u srijedu da još nije donesena odluku o raspisivanju lokalnih izbora i poručio kako se nada da će izbori biti raspisani bez mogućeg kalkuliranja s obzirom na epidemiološku situaciju.

Izbori još nisu raspisani. S obzirom na epidemiološku situaciju, pitam se kako će Vlada postupiti, hoće li možda ići na nekakve kalkulacije, ako joj se više isplati odgoda izbora, izjavio je Tomašević novinarima u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, gdje se održava nastavak 40. sjednice Gradske skupštine.

Tomašević još nije predstavio kandidate za svoje zamjenike, odnosno zamjenice jer čeka raspisivanje izbora. "Ipak bih htio prvo pričekati da Vlada donese odluku i raspiše lokalne izbore", kaže.

Ističe da se još nije iskristalizirala situacija s kandidatima za gradonačelnika. "Evo, sada je i Anka Mrak Taritaš ušla u utrku, Renato Petek otišao je sa SDP-om. Ni drugi još nisu predstavili svoje zamjenike", rekao je Tomašević.

Najavio je da će u idućih nekoliko tjedana predstaviti tim koji je radio na programu, to je preko 100 ljudi, a nakon toga i izvanstranačke stručnjake koji će sačinjavati savjet. Nakon toga će prezentirati i zamjenike, odnosno zamjenice gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:05