VELIKI POŽAR

Tomašević nakon drame u centru Zagreba o stanju ozlijeđenih: Ovakvo što je nedopustivo!

Zbog puknuća cjevovoda u Frankopanskoj tramvaji linija 12 i 13, te 14 i 17 prometuju izmijenjenom trasom
 Damir Krajac/Cropix

Tijekom sanacije puknutog cjevovoda u Frankopanskoj ulici u samom centru Zagreba u utorak nešto nakon 23 sata izbio je veliki požar nakon što je bager probio plinsku cijev.

Plamen je u jednom trenutku bio visine i veće od 10 metara, a nakon što je Gradska plinara zatvorila ventile plina, požar je ugašen nešto prije 2 sata ujutro.

HRT je citirajući zagrebačke vatrogasce objavio kako je hitna preuzela vozača bagera koji je ozlijeđen (opečen), kao i još jednog radnika kojem je trebala pomoć, a zbrinut je i jedan stanar.

Na terenu su bili brojni vatrogasci, policija i ZET-ovci, jer je plamen zahvatio i žice tramvaja, koje su pale na tlo. Tramvajski promet tim dijelom je u prekidu.

Zbog puknuća cjevovoda u Frankopanskoj ulici, tramvaji linija 12 i 13 trenutno prometuju obilazno Vodnikovom ulicom u oba smjera, dok tramvaji linija 14 i 17 prometuju Jukićevom ulicom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića - priopćili su jutros iz ZET-a.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Ubrzo po dojavi o izbijanju požara ondje je stigao i gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je po njegovu gašenju dao izjavu za novinare.

Istaknuo je da treba istražiti što se dogodilo i da će, ako je došlo do neke greške u proceduri, oni koji su odgovorni biti sankcionirani.

'Ovo se ne pamti, nedopustivo je da se ovako nešto događa', rekao je Tomašević. Kazao je da će u srijedu biti otežan javni prijevoz te se zbog poteškoća ispričao građanima, prenosi Dnevnik.hr.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

U požaru je oštećen jedan stan i izlog, a četvero je ljudi prevezeno u bolnicu na pružanje liječničke pomoći. Riječ je o radnicima na toj lokaciji. Dvojica su potom puštena kućama, a u bolnici su zadržana ostala dvojica - jedan ima lakše, a drugi teže ozljede, rekao je Tomašević.

Kazao je i kako su stanarima tog područja ponudili da prenoće u Hostelu Arena, no nakon što su vatrogasci ustvrdili da je sigurno, vratili su se kućama.

Što se sve događalo tijekom noći možete pročitati OVDJE.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:48