OTEŽANA LIKVIDNOST

Tomašević nakon otkrića Jutarnjeg: ‘Da, kasnimo s plaćanjem režija za škole. Žao mi je zbog toga, ali...‘

Podsjetimo, ravnatelji pojedinih škola požalili su se da im ne stiže novac Grada Zagreba pa ne mogu plaćati režije
Tomislav Tomašević
 Darko Tomas/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je u emsiji Radio Sljemena komentirao članak objavljen u Jutarnjem lstu o financijskim problemima zagrebačkih škola.

Podsjetimo, ravnatelji pojedinih škola požalili su se da im ne stiže novac Grada Zagreba zbog čega ne mogu plaćati režije te im prijeti prekid isporuke energenata i nekih usluga.

- Treba prvo reći da, kada smo preuzeli vlast u Zagrebu, ako govorimo o materijalnim trošovima škola, čak nisu bili plaćeni ni neki troškovi za siječanj. Kašnjenje je bilo jako veliko, više od četiri mjeseca. Prije nekoliko dana, prije nego što je članak u Jutarnjem izašao, su plaćeni troškovi za lipanj, kašnjenje je sada dva do tri mjeseca što, s obzirom na otežanu likvidnost koja nije tajna i o kojoj govorimo od početka, je očekivano, rekao je Tomašević.

- Smanjili smo kašnjenje u odnosu na ono što smo zatekli. To ćemo još više smanjivati do kraja godine. U tu svrhu je i ovaj kredit koji je najavljen od strane vlade prije mjesec dana, za povećanje likvidnosti vezano uz obnovu škola. Mi plaćamo izvođače radova, a da još nismo povukli taj novac iz Fonda solidarnosti, kredit će nam olakšati likvidnost. Žao mi je što se to događa, ali problemi će se smanjivati - kazao je gradonačelnik Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:35