OBJAVA NA FACEBOOKU

Tomašević objasnio zašto je zabranio zastave ‘Hoda za život‘: ‘Evo zašto ne mogu tome biti pokrovitelj!‘

Koordinatori "Hoda za život" ranije danas oštro su osudili potez zagrebačkog gradonačelnika

Tomislav Tomašević

 Goran Mehkek/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na svom je Facebook profilu objavio zašto je uskratio zastave i potporu Hodu za život. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

- Ne slažem se s ciljevima Hoda za život i kao gradonačelnik ne mogu biti pokrovitelj takvim događajima, što sam jasno govorio i za vrijeme kampanje.

Kao gradonačelnik, odlučujem kojim ću događajima biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobravam za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti. Također, kao gradonačelnik dajem finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama te za postavljanje zastava na gradske jarbole - objavio je zagrebački gradonačelnik.

Koordinatori "Hoda za život" ranije danas oštro su osudili potez zagrebačkog gradonačelnika i prozvali ga za “nepoštivanje procedura i nadležnosti, rušenje demokratskih standarda Zagreba i diskriminiranje svih građana sa čijim se stavovima i aktivnostima ne slaže”.

U priopćenju su istaknuli da su preko Udruge Vigilare još sredinom travnja dobili pozitivno mišljenje Gradskog ureda za komunalne poslove, koji im je dozvolio postavljanje zastava na Trgu bana Jelačića, Trgu Republike Hrvatske i na još 65 vidljivih lokacija u gradu.

Tako su, najavljujući program subotnjeg "Hoda za život" najavili i postavljanje zastava, nakon čega je Tomašević intervenirao i “retroaktivno promijenio proceduru”, kaže se u priopćenju.

Iz Grada Zagreba na upit Hine poručili su da gradonačelnik daje “finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole”.

Ističu kako je u nadležnosti gradonačelnika odlučivanje za koje će događaje Grad biti pokrovitelj, a pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti.

“Gradonačelnik Tomašević ne slaže se sa ciljevima 'Hoda za život' i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika”, navode iz Grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 16:35