NOVA AKCIJA PNUSKOK-a

Tomašević: ‘Očekujem još uhićenja, krakovi korupcijske hobotnice u Zagrebu su dosta veliki‘

Ako govorimo o nepravilnostim u Gradskim grobljima, o tome sam govorio i kao zastupnik, kaže gradonačelnik
Tomislav Tomašević
 Srdjan Vrancic/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je nova uhićenja u Zagrebu. Podsjetimo, u novoj akciji PNUSKOK-a uhićeni su bivši ravnatelj Gradskih groblja Patrik Šegota i još četiri osobe.

- Što se tiče Šegote, postoje informacije da je u svojstvu okrivljenika. Mogu reći da je to nešto što sam najavio, da očekujem daljnja uhićenja, budući su krakovi ove korupcijske hobotnice u Zagrebu i gradskim poduzećima dosta veliki i rasprostranjeni. Mi smo voljni i spremni na suradnju s istražnim tijelima, uz presumpciju nevinosti svih osumnjičenih. Želimo da se razriješe korupcijske radnje, kazao je Tomašević, prenosi N1.

- Nema grada u Hrvatskoj koji ima tranziciju vlasti kakvu mi imamo s ovoliko uhićenja i pretresa u prvih 40 dana, dodao je.

- Ako govorimo o nepravilnostim u Gradskim grobljima, o tome sam govorio i kao zastupnik. Imali smo povećanje cijena za građane, uslijed pandemije, kao oporba smo tražili da se te cijene usklade, dodao je zagrebački gradonačelnik.

Dodao je da su se prihodi mogli povećati i bez nekih pogodovanja.

- Poznat mi je slučaj poduzetnika koji je preminuo u međuvremenu, a koji je tražio da mu se isplati novac za radove koje je obavio, a za koje nije bilo pokrića u smislu dokumentacije. U interesu nam je da se stvari raščiste do kraja, poručio je gradonačelnik.

- Što se tiče uhićenih u Gradskoj upravi, to je u našoj nadležnosti i već ih je troje suspendiranih. Što se tiče uhićenja u Holdinga, to je na Upravi Holdinga da odluči. Zadnji put je smijenjen voditelj te podružnice pa vjerujem da će i tu biti nekih poteza Uprave, rekao je Tomašević, a prenosi N1.

- Nema straha za one koji su savjesno radili svoj posao i nisu sudjelovali u nepravilnostima, istaknuo je.

Dodao je da nije bio ni u kakvom kontaktu sa Šegotom otkako je preuzeo vlast, ali da je kao zastupnik bio iznimno kritičan prema njegovom radu.

- Zašto se sada to sve otvorilo, ne znam. Ključno je da svi istražni postupci imaju i sudski epilog, a to ovisi o nekim drugim akterima, naglasio je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:37