EUFORIJA NA VRHUNCU

Tomašević otkrio: ‘Doček Vatrenih u ponedjeljak na Trgu!‘; U centru Zagreba već počele pripreme za veliki dan

Na Trg su jutros stigli radnici i razmontirali Adventsko dvorište. Pokupili su sjeno, ukrase klupice, borove su izvadili iz postolja
 Ronald Gorsic/Cropix

- Ukrasi su uklonjeni sa istočne strane Trga kako bi se napravilo mjesto za gledanje utakmice na Trgu. Vratit ćemo ih kad završi svjetsko prvenstvo i prođe doček. Kućice na zapadnoj nismo micali jer ne smetaju za postavljanje ekrana - rekao je danas na press konferenciji u Podbrežju zagrebački gradonačelnik, Tomislav Tomaševič o gledanju polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva u Katru između Hrvatske i Argentine na Trgu bana Jelačića.

Tamo su jutros stigli radnici i razmontirali Adventsko dvorište. Pokupili su sjeno, ukrase klupice, borove su izvadili iz postolja, i sve su potom stavili na palete, a potom u kombije. Prolaznici, zagrepčani koji su odlazili na posao, fakultet i školu, prolazeći Trgom i stojeći u punim tramvajima zaintrigirano su gledali što se događa.

image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix

Na podu su ostale samo otpale grančice i velika slova koja su tvorila natpis "Advent Zagreb". Baš je on ove godine postao zaštitni znak zagrebačkog Adventa i mjesto na kojem su se mnogi njegovi posjetitelji slikali.

Više ga nema.

Maknut je kako bi se napravilo mjesta za tisuće ljudi koji će danas na središnjem zagrebačkom trgu pratiti polufinalni sraz Hrvatske i Argentine. Prvi će to biti prijenos na Trgu ove godine, pojava koja je bila suobičajena za svako dosadašnje nogometno prvenstvo. Grad Zagreb prije Katra nije planirao otvoriti nijednu fan zonu. Ususret druge utakmici u skupini postavljen je videozid na Europski trg koji je novim pobjedama "Vatrenih" i rastom euforije postao pretijesan za sve navijače.

- Grad Zagreb u suradnji s turističkom zajednicom je zbog velikog interesa, unatoč hladnom vremenu, organizirao gledanje utakmice protiv Argentine. I za utakmicu protiv Brazila je Europski trg bio premali i zato smo uspjeli u kratkom vremenu organizirati gledanje - spomenuo je Tomašević.

image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix

Rekao je da očekuje veliki broj gledalaca na Trgu tog povijesnog polufinala. Videozid će na trgu ostati do finalne utakmice i dočeka koji će se održati u ponedjeljak.

- U komunikaciji smo s HNS-om i Vladom oko različitih sigurnosnih i logističkih pitanja. No, o tome u ovom trenutku ne mogu više dok sve ne usuglasimo. Oko izvođača s enismo počeli baviti niti ću to komentirati - rekao je o dočeku zagrebački gradonačelnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2023 15:16