SLUŽBENI POSJET

Tomašević potpisao Sporazum o suradnji Zagreba i Beča: ‘Možemo puno naučiti od austrijske prijestolnice‘

Kao najvažnije teme sastanka zagrebački gradonačelnik istaknuo je pitanje stanovanja i zelenih politika

Tomislav Tomašević

 Damir Krajac/CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i bečki gradonačelnik Michael Ludwig potpisali su u srijedu Sporazum o suradnji između Zagreba i Beča koji obuhvaća, među ostalim, energentsku učinkovitost, klimatske promjene, gospodarenje otpadom, izvijestili su iz gradske uprave.

"Beč i Zagreb surađuju kao glavni gradovi više od dva desetljeća i, kao zagrebački gradonačelnik, želim nastaviti i produbiti tu tradiciju", rekao je Tomašević koji je u srijedu u službenom posjetu Beču.

Tamo se susreo s bečkim gradonačelnikom Ludwigom, a kao najvažnije teme sastanka Tomašević je istaknuo pitanje stanovanja i zelenih politika.

"Zagreb može puno naučiti od Beča u pitanjima stanovanja, s obzirom na to da je Beč svjetski poznat po svojim politikama vezanima uz priuštivo i socijalno stanovanje", dodao je Tomašević.

Sporazum o suradnji između Zagreba i Beča obuhvaća 11 tematskih područja: energetska učinkovitost i klimatske promjene, gospodarenje otpadom, okoliš i zelene površine, promet i mobilnost, urbanizam, pametni gradovi, inovacije i digitalizacija, društveno poticana stanogradnja i obnova grada, gospodarska suradnja i statistika, obrazovanje, sport i mladi, društvena uključivost te transparentnost i sudjelovanje građana, ističe se u priopćenju.

Sporazum doprinosi provedbi ciljeva održivog razvoja definiranih u Agendi 2030 Ujedinjenih naroda kroz suradnju, partnerstvo te razmjenu znanja i iskustava između dvaju gradova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:19