NOVI GRADONAČELNIK

Tomašević raspisao natječaj za još tri člana Uprave Holdinga, navedeno šest novih uvjeta

Iz dokumentacije koju kandidati trebaju priložiti uz prijavu vidi se da se računa i s osobama koje su studirale u inozemstvu
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević
 Darko Tomaš/Cropix

Kao što je to najavio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević prilikom imenovanja Nikole Vukovića za predsjednika, a Ante Samodola za člana Uprave Zagrebačkog holdinga, za preostala tri člana Grad Zagreb je u ponedjeljak raspisao javni natječaj.

Osim uvjeta koji su propisani Zakonom o trgovačkim društvima, u javnom natječaju koji će biti otvoren do 12. srpnja (do tada se mogu podnositi prijave) navedeno je još šest dodatnih uvjeta.

Prvi je da kandidat ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij odgovarajuće struke (VII. stupanj stručne spreme).

Drugi uvjet je da ima najmanje deset godina radnog iskustva na poslovima koji zahtijevaju navedeni stupanj stručne spreme. Točno su definirana područja iz kojih se traže preostala tri člana uprave, pa se traži iskustvo u vođenju firmi ili pravnih osoba koje se bave IT uslugama, financijama, komunalijama, restrukturiranjem.

Kao treći uvjet u natječaju je navedeno "da ima najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u upravljanju trgovačkim društvima i/ili drugim pravnim osobama u nekom od sljedećih područja: financije, restrukturiranje, komunalne usluge ili IT sektor"

Četvrti je uvjet da priloži prijedlog programa razvoja ZGH d.o.o, koji definira strateški okvir te glavne aktivnosti koje je potrebno poduzeti radi povećanja učinkovitosti i kvalitete usluga koje pruža ZGH d.o.o. Zanimljivo je da je u natječaju određena maksimalna duljina teksta od tri stranice.

Peti uvjet je da nema dospjelih nepodmirenih poreznih dugovanja prema Republici Hrvatskoj, a ne smije ih imati ni firma u kojoj ima vlasnički udio.

Tako se kao šesti uvjet navodi da "ako je kandidat imatelj dionica ili udjela, da trgovačko društvo u kojem je kandidat imatelj dionica ili vlasnik udjela od najmanje 25% temeljnog kapitala nema nepodmirenih poreznih dugovanja prema Republici Hrvatskoj".

Iz dokumentacije koju kandidati trebaju priložiti uz prijavu vidi se da se računa i s osobama koje su studirale u inozemstvu, kao i na one koje su izvan granica Hrvatske stekle radno iskustvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:44