PRVA DAMA ZAGREBA

Tomašević sa suprugom Ivom stigao u stožer, dva detalja posebno zapinju za oko

Ekološki osviještena i samozatajna Iva Mertić nosila je običnu platnenu torbu što je posve u skladu sa zelenom politikom
Iva Mertić i Tomislav Tomašević
 Goran Mehkek/Cropix

Tomislav Tomašević, vjerojatni pobjednik izbora za gradonačelnika Zagreba, došao je u Muzej suvremene umjetnosti sa suprugom Ivom Mertić.

U društvu kolega iz političke platforme Možemo! čekali su proglašenje rezultata prvih izlaznih anketa.

Tomislav i Iva stigli su u Muzej držeći se za ruke, a instruktorica joge s diplomom iz komparativne književnosti i fonetike osvojila je jednostavnošću i elegancijom dajući naslutiti da se u Zagrebu sprema prava promjena, kako je to najavljivao njezin suprug u kampanji.

Odjenula je crnu majicu i bijele hlače, a za obuću je radije izabrala udobne tenisice nego cipele na štiklu. Još jedan detalj posebno zapinje za oko. Ekološki osviještena i samozatajna Iva Mertić nosila je običnu platnenu torbu što je posve u skladu sa zelenom politikom kakvu platforma Možemo! zastupa i želi provesti u Gradu Zagrebu.

U nedavnom velikom intervjuu za Gloriju Tomašević je otkrio kako je izgledalo njegovo vjenčanje sa suprugom Ivom Mertić, s kojom je kao strastveni planinar, putnik i snowboarder obišao najudaljenije svjetske vrhove.

image
Iva Mertić i Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix
image
Iva Mertić i Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix

Upoznali su se početkom rujna 2008. u Zagrebu preko zajedničkih prijatelja, koji su im kasnije postali vjenčani kumovi, a prohodali su tek tri mjeseca kasnije. Iva je, naime, mislila da zbog čestih putovanja nije materijal za vezu, no Tomislav je bio dovoljno uporan da je razuvjeri.

Zaručili su se 2015. u Lisabonu, a svadbeni tulum za stotinjak uzvanika organiziran je godinu dana kasnije, u subotu 21. svibnja.

Tomislav i Iva nedavno su proslaviti pet godina braka, a žive na Trešnjevci u stanu od četrdesetak kvadrata koji su Iva i Tomislav nakon višegodišnjeg podstanarstva kupili 2014. godine.

Svaki slobodni trenutak provode zajedno, najčešće uz serije na Netflixu i HBO-u.

Sa suprugom se Tomislav samo u jednoj stvari razilazi, a to je prehrana. Ona je vegetarijanka, a on jede meso - trudeći se da to ipak ne bude više od dvaput tjedno. No, priznaje kako voli srdele, ćevape i čokoladne slastice.

image
Iva Mertić i Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix
image
Iva Mertić i Tomislav Tomašević
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 01:13