UPUTA PROČELNICIMA

Tomašević stopirao kompletnu javnu nabavu u Zagrebu: ‘Radi mjera štednje i smanjenja rashoda...‘

Iznimno će se provoditi javna nabava u okviru projekta sufinanciranog od strane EU te ako za to postoji opravdan i obrazložen razlog
 Twitter/CROPIX

Novoizabrani zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je pročelnicima gradskih upravnih tijela poslao uputu oko postupaka javne nabave i potpuno ih stopirao, stoji u dokumentu koji se počeo dijeliti društvenim mrežama.

'Radi mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba, obavještavaju se sva gradska upravna tijela da se do daljnjeg obustavljaju svi postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave koji su u tijeku te se neće pokretati novi postupci javne niti jednostavne nabave', piše u Tomaševićevoj uputi.

Ipak, Tomašević napominje kako će se iznimno provoditi javna nabava u okviru projekta sufinanciranog od strane EU te ako za to postoji opravdan i obrazložen razlog, za što će biti potrebno dobiti prethodnu pisanu suglasnost gradonačelnika.

Tomašević je istog dana kad je uredba donesena komentirao lošu financijsku situaciju u Gradu, istaknuvši pritom da će unatoč tome isplate plaća biti.

- Izvješće je pokazalo gubitak od milijardu i 300 milijuna kuna, zatim gubitak od još 80 milijuna kuna, ali to ne pokazuje pravo stanje stvari jer se ne vide potraživanja prema Zagrebačkom Holdingu, ZET-u.... i kada se to uzme u obzir onda je to višestruko, višestruko veći manjak. Ovo je predizborna godina bilo je dosta troškova i sada se bavimo analizom noćnih tokova na tjednoj i mjesečnoj razini, razgovarat ćemo s Vladom o daljnjim rješenjima - kazao je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:57