BITKA ZA ZAGREB

Tomašević upozorio na urbanistički kaos u Trnju, komentirao i Škorinu kandidaturu

Kazao je da mu je svejedno tko će s njim biti u drugom krugu lokalnih izbora, ali i da će se desni kandidati baviti jedni drugima
Tomislav Tomašević
 Darko Tomaš/Cropix

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević (Zagreb je naš! i Možemo!) u subotu je upozorio na problem gradske četvrti Trnje za koju tvrdi da je primjer urbanističkog nereda s neuređenim prometnicama i lošim sustavom odvodnje, a to će, kaže, promijeniti nakon izbora.

"Trnje, a posebice Staro Trnje primjer je urbanističkog nereda, a to je posebno nevjerojatno jer se Trnje nalazi u širem središtu Zagreba", kazao je Tomašević na konferenciji za medije na livadi koja služi kao parkiralište starih automobila.

Riješiti sustav odvodnje

Upozorio je tako na taj i druge probleme te gradske četvrti u kojoj su, tvrdi, prometnice neuređene i bez nogostupa. Podsjetio je i na poplavu u srpnju 2020. godine, u kojoj su najteže stradali upravo stanovnici Trnja.

image
Tomislav Tomašević i Urša Raukar
Darko Tomaš/Cropix

Ustvrdio je i da Zagreb konačno mora riješiti pitanje sustava odvodnje.

"Odvodnja je u dobrom dijelu grada mješovita, što znači da fekalne vode i oborinske vode idu u isti sustav odvodnje. Posebice kada niču nove zgrade na parcelama na kojima su do tada bile obiteljske kuće, događa se da stari sustav odvodnje ne može zbrinuti oborinske vode, pa se onda dešavaju poplave i nastaje šteta", kazao je dodavši da taj problem planira riješiti kroz sredstva europskih fondova.

"Svi građani Zagreba zaslužuju imati jednaku kvalitetu života bez obzira u kojem kvartu živjeli", poručio je Tomašević.

Vijećnica u mjesnom odboru Trnjanska Savica Frana Laća kazala je da se izgradnjom doma za starije, koji je na Savici u planu još od 2007. godine, želi omogućiti dostojno starenje stanovnika te četvrti, a izgradnjom nove škole riješiti dugogodišnji problem Osnovne škole Jure Kaštelana koja je dotrajala i ne udovoljava državnim pedagoškim standardima.

'Bitka na desnom centru'

Komentirajući gradonačelničku kandidaturu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore, Tomašević je ustvrdio da su njegovim ulaskom u utrku, mnogi postali nervozni.

image
Tomislav Tomašević
Darko Tomaš/Cropix

"Više ne mogu ni brojati koji je (on) po redu kandidat. Ne bojim se nikoga, svejedno mi je tko će se još kandidirati, ja sam uvjeren da sam budući gradonačelnik Zagreba", poručio je Tomašević.

Kazao je i da mu je svejedno tko će s njim biti u drugom krugu lokalnih izbora, ali i ustvrdio da će se desni kandidati u kampanji baviti jedni drugima, da će se održati bitka u kojoj se neće međusobno štedjeti, dok on kampanju planira provesti s građanima koje želi pitati koji su njihovi problemi i kako ih predlažu riješiti.

"U ovom je gradu mnogo ljudskih potencijala i dobrih ideja pa doista vjerujem da su ovi izbori prekretnica u razvoju grada i da će prvi puta građani moći glasati ‘za’. Nadam se da će kampanja biti takva da ćemo stvarno moći sučeliti ideje i programe, da će ljudi moći odabrati između različitih koncepcija o razvoju grada i uvjeren sam da neće ostati status quo u razvoju grada", poručio je.

image
Tomislav Tomašević
Darko Tomaš/Cropix

Upitan što će mu biti prvi potez ako ga građani izaberu, Tomašević je kazao da će problema biti mnogo pa će se oni morati rješavati paralelno.

"Toliko će nas čekati problema da ćemo ih morati rješavati sve paralelno, a da bismo to mogli, potreban je drugi model upravljanja jer gradonačelnik ne može rješavati sve to na način da odlučuje o svemu. Upravljačke procese treba standardizirati i učiniti efikasnijima, da svaki zaposlenik zna koji je njegov posao", poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:56