BORBA ZA VLASNIŠTVO

Tomašević želi iseliti stečajnog upravitelja i holivudskog redatelja iz podruma punog stranih radnika

Vlasnici su prostor kupili izvanknjižno i već dobili dva spora, ali Grad se i dalje tuži i plaća više od 1200 eura pričuve mjesečno
 Cropix/Privatna arhiva

U strogom centru Zagreba nalazi se podrum oko čijeg se vlasništva Grad Zagreb bori s poznatim stečajnim upraviteljem Marojem Stjepovićem i holivudskim redateljem Sergiom Mimicom-Gezzanom. Unatoč tome što je nakon potresa dobila žutu naljepnicu, zgrada u kojoj se sporni podrum nalazi postala je dom tridesetak stranih radnika.

Iako ne može ući u prostor, Grad za dva poslovna prostora i garažu u Preradovićevoj u pričuvu uplaćuje 1208,34 eura mjesečno od novca poreznih obveznika. S druge strane, društvo Prima Capitale d.o.o., čiji je direktor Stjepović, sklopilo je ugovor o podzakupu s društvom Gajić mont d.o.o. koje je u tristotinjak kvadrata uselilo trideset i dva radnika.

U prosincu je na teren izašla i policija koja je na adresi zatekla dvojicu državljana Filipina bez dozvole za boravak. Zatečeno stanje prijavili su Državnom inspektoratu jer prostor nije zadovoljavao minimalne tehničke uvjete te Poreznoj upravi od koje je zatraženo da provede mjere iz svoje nadležnosti. Iz Inspektorata su nam na upit o konkretnim postupcima odgovorili kako nisu nadležni za nadzor smještaja državljana trećih zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 00:10