NAKON UHIĆENJA

Tomaševićev novi šef Holdinga smijenio direktora GSKG-a koji je na toj poziciji bio čak 16 godina

Jakelić je GSKG vodio 16 godina, a smijenjen je nakon afere u kojoj je njegov bliski suradnik Neven Blažević Ćiro uhićen zbog primanja mita
GSKG
 Srđan Vrančić/Cropix

Joško Jakelić smijenjen je s čela Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva (GSKG), a za vršitelja dužnosti imenovan je Marko Šarić, dosadašnji direktor Sektora financijsko-računovodstvenih poslova, izvijestili su u subotu iz GSKG-a.

"Skupština trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o., zastupana po predstavniku člana, predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Nikoli Vukoviću, s 18. lipnjem 2021. godine opozvala je Joška Jakelića s funkcije direktora tog društva", navodi se u priopćenju.

Za vršitelja dužnosti direktora imenovan je Marko Šarić, dosadašnji direktor Sektora financijsko-računovodstvenih poslova u GSKG-u, koji će tu funkciju obnašati do okončanja postupka javnog natječaja za izbor i odabir direktora tog trgovačkog društva.

Jakelić je GSKG vodio 16 godina, a smijenjen je nakon afere u kojoj je proteklog tjedna njegov bliski suradnik Neven Blažević Ćiro uhićen zbog primanja mita za namještanje poslova tvrtkama na hitnim intervencijama i obnovi zgrada kojima upravlja GSKG.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:40