JUTARNJI KOLAPS

TOTALNI PROMETNI KAOS U ZAGREBU Pukla cijev u Zvonimirovoj ulici, poplavljena cesta. Velike gužve u istočnom dijelu, evo koje ulice morate izbjegavati

 
 HANZA MEDIA

>> NOVO 13:00 Promet je nakon jutrošnjeg kaosa zbog puknuća cijevi gotovo u potpunosti normaliziran. Sve su ceste otvorene za promet, osim što su iz Zvonimirove prema Makrimirskoj u funkciji dvije trake usmjesto tri.

----------------

9:49 Cijev koja je pukla popravljat će se cijeli dan, ali je važno da stanari imaju pitke vode. Otvoren je jedan trak ceste od Maksimirske prema Zvonimirovoj, ali je u obratnom smjeru zatvoren promet. Tramvajski promet je normaliziran.

Za pola sata najavljen je dolazak predstavnika Zagrebačkog holdinga koji će dati izjavu u povodu ovog incidenta.

----------------

ZAGREB - Zbog puknuća vodovodne cijevi za promet su zatvorene Ulica Divka Budaka od Branimirove do Ulice Svetice (smjer zapad) te Ulica Svetice od Budakove do Maksimirske ceste (smjer sjever). Kao alternativni pravac preporuča se Heinzelova, Harambašićeva, Šulekova, Mandlova te naselje Ravnice. Unatoč puknuću, sva domaćinstva opskrbljuju se pitkom vodom, a linije ZET-a prometuju uobičajenim trasama, javlja ZET.

Zbog dijelom zatvorene Zvonimirove stvorile su se velike gužve u istočnom dijelu Zagreba, a vozači stoje u nepreglednim kolonama u prilaznim cestama.

Dnevnik.hr javlja kako u PU zagrebačkoj tvrde da je još u 3:45 ujutro pukla vodovodna cijev na raskrižju Zvonimirove i Donje Svetice i poplavila to područje od okretišta na Borongaju pa do Ekonomskog fakulteta. Riječ je o cijevi koja se nalazi ispod kolnika.

Djelatnici Zagrebačkih cesta i Čistoće rade na čišćenju kolnika, no još se ne zna koliko će im trebati da saniraju situaciju.

"Najvažnije je da svi potrošači imaju vodu. Naše ekipe su na terenu, no teško je pretpostaviti koliko će trajati sanacija. Nadamo se da će biti završena u tijeku dana", kaže Ana Glavan, glasnogovornica Vodovoda i odvodnje.

Gužve se također stvaraju i na Savskoj cesti i Horvaćanskoj, zbog pokvarene ZET-ove "sedmice" koja je ostala u raskrižju prema Jadranskom mostu. Promet u tom dijelu grada također je u totalnom kolapsu.

Također, zbog oštećenja naponske mreže u zoni Selske ceste i Horvaćanske, tramvaji linija 5, 7, 14 i 17 trenutno prometuju skraćeno do Savskog mosta. U prometu je izvanredna linija od Savskog mosta do Prečkog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:44