GLAZBA NA TRŽNICI

Tradicionalan besplatni koncert Zagrebačkih solista na Dolcu u subotu u 11 sati

U subotu je i 105 godina rođenja osnivača ansambla Antonia Janigra, a ovogodišnji nastup posvećen je 100. rođendanu Ive Robića

Zagrebački solisti

 Ranko Suvar/Cropix

Nakon dvije godine epidemiološke pauze Zagrebački solisti u subotu 21. siječnja u zatvorenom dijelu tržnice Dolac od 11 sati održat će tradicionalni besplatni mini koncert za građane.

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, a svoj prvi koncert održali su 1954. pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. Snimili su više od sedamdeset nosača zvuka te su im dodijeljene mnoge visoke nagrade i priznanja.

Ansambl već nekoliko godina poklanja koncerte građanima te svira na ulicama Zagreba i Hrvatske a tradicionalno u siječnju na ovaj način obilježava i godišnjicu svog prvog koncerta, od kojeg je sada prošlo 69 godina.

U subotu je i 105 godina rođenja osnivača ansambla Antonia Janigra, a ovogodišnji nastup posvećen je 100. godišnjici rođenja Ive Robića.

Program nastupa na Dolcu uključuje izvedbe skladbi Johanna Sebastiana Bacha (Uns ist ein Kind geboren, kantata BWV 142), Ljube Kuntarića "Ta tvoja ruka mala", Ive Robića "Jabuke i trešnje" i Isaaka Dunajevskog "Ja ljubim (Hvala ti, srce)".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:12