TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

‘Treba razlučiti koje su nadležnosti Grada. Tema je jako osjetljiva, važno je ne ići u pojedinačne slučajeve‘

Nikako nije dobro da gradska ustanova ili uredi traže sudske zabrane pisanja, to ne možemo podržati, rekao je gradonačelnik
Tomislav Tomašević
 Ranko Suvar/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovarao je na pitanja novinara o aferi vezanoj za Polikliniku za zaštitu djece i ravnateljici Gordanu Buljan Flander koja je jučer podnijela ostavku nakon niza negativnih reakcija na njezin zahtjev da se sudski zabrani pisanje H-altera o njoj i Poliklinici.

- Treba razlučiti koje su nadležnosti grada. Želimo da se vidi da nema nepravilnosti u poslovanju Poliklinike. Ako je bilo nepravilnosti vezano za klinički dio, to je u nadležnosti Ministarstva zdravstva. Tema je vrlo osjetljiva i bitno je da se tom temom bave stručnjaci, rekao je.

Na upit novinara da je zastupnica platforme Možemo! Rada Borić bila protiv rasprave o Poliklinici u Saboru, rekao je:

- Ne znam koje su bile okolnosti. Jako je bitno da se ne ide u pojedinačne slučajeve, govorimo o djeci, žrtvama nasilja... Važno je imati stručnu raspravu. Ne možemo voditi javnu raspravu o konkretnim slučajevima.

Govorio je o odluci suca da H-Alteru zabrani pisanje u njoj i Poliklinici.

- Svi politički akteri su isti dan reagirali. Nikad dosad se zakon nije tako koristio. To nije dobra praksa, na Saboru je da to regulira. Ovakve presude nisu dobre, nikako nije dobro da gradska ustanova ili uredi traže sudske zabrane pisanja, to ne možemo podržati, rekao je Tomašević.

Gradonačelnik je jučer objavio da će smijeniti Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i pokrenuti nadzor u toj ustanovi, nakon sudske zabrane objavljivanja tekstova o ravnateljici Poliklinike Gordani Buljan Flander.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:44