ULAZ BESPLATAN

Tribina za Dan žena: Kako uskladiti karijeru i majčinstvo i je li to uopće moguće?

Rasprava će biti prilika da se razgovara o izazovima s kojima se majke danas suočavaju u svijetu rada i kako se s njima nositi

Ilustracija

 Andrii Lysenko/Alamy/Alamy/Profimedia/Andrii Lysenko/alamy/alamy/profimedia

Udruga Alizarin, uz podršku Mjesnog odbora Gajevo Gradske četvrti Trešnjevka-Jug, organizira obilježavanje Međunarodnog dana žena u subotu 9.3. s početkom u 11 sati u novoizgrađenom društvenom domu u Koprivničkoj 47 u Zagrebu.

Cilj manifestacije jest pokrenuti otvorene razgovore u zajednici o važnim temama za žene u koje se svi mogu uključiti, a u svrhu osvještavanja javnosti te povezivanje onih koje se kontinuirano predano, autentično i nedvosmisleno bore za različite vidove ženskih prava i ženske dobrobiti u javnom diskursu i u profesionalnom radu, a u svrhu povezivanja, umrežavanja i time kvalitetnijih pronalaženja i implementacije mogućih rješenja za bolji položaj žena u društvu.

Prijepodne će se razgovarati o različitim (ne)mogućnostima usklađivanja majčinstva i karijere s naglaskom na fenomen o kojem se u posljednje vrijeme sve više govori - kaznu za majčinstvo (“motherhood penalty”).

Panelistice, stručnjakinje u raznolikim područjima psihologije, iznijet će svoje teorijske i praktične perspektive, dijeleći svoja iskustva i kao majke ukupno osmero djece. Ovaj panel osmišljen je kako bi pružio podršku svim majkama koje paralelno balansiraju majčinstvo i karijeru, ali i onima koje o tome tek razmišljaju.

Interaktivna rasprava bit će prilika da se otvoreno razgovara o izazovima s kojima se majke danas suočavaju u svijetu rada te kako se s njima nositi.

Sudionice su Daria Loos Glebov, psihologinja i HR stručnjakinja, Ana Mudrovčić, psihologinja freelancerica i aktivistica, Martina Trboglav Podvorac, psihologinja i psihoterapeutkinja, Centar za perinatalnu psihologiju i rano roditeljstvo, Privatna psihološka praksa Corium i Maša Tonković Grabovac, psihologinja i docentica na fakultetu (moderatorica panela).

image

Dan žena na poslu

Poslijepodne će biti vatrenije i glazbeno.

Nakon otvorenog sata višeglasnog pjevanja prigodnih pjesama sa svim zainteresiranima, ansambl Salt izvest će kratki glazbeni nastup uz gitaru i skladbe žena i/ili o ženama.

Najaktualniji gorući problem žena u Hrvatskoj i regiji s najširim posljedicama svakako je rodno utemeljeno institucionalno nasilje, o čemu će razgovarati divne i važne žene za tu temu, kao i za temu ženskih prava i rodnih stereotipa uopće.

I na kraju dana, dobro uhodani glazbenik na gitari podsjetit će sudionice na neke zaboravljene melodije, a možda izvesti i pokoju novu.

image

Žene i društvo

Manifestacija je otvorena za sve zainteresirane i sve su aktivnosti besplatne. Roditelji su dobrodošli povesti i djecu, organizatorice će se potruditi da im ne bude dosadno.

Više detalja možete pronaći OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:29