SVE U ISTI KAMION

Trojici radnika zagrebačke Čistoće uručen izvanredni otkaz zbog incidenta koji su snimili građani

Oni su samo upotrijebili posude koje su bile prazne da čiste prostor da uopće mogu prići kontejneru, tvrdi šefica Sindikata Čistoće Zagreb

Snimka spornog odvoza otpada

 Screenshot/HRT

Trojici radnika zagrebačke Čistoće danas poslijepodne je uručen izvanredni otkaz zbog incidenta prilikom kojega su svi kontejneri s miješanim otpadom, biootpadom, plastikom, a zatim i papirom ispražnjeni u isti kamion, a kao dokaz poslužila je snimka objavljena u Dnevniku HTV-a.

Sindikati najavljuju da će dati potporu radnicima u pripremnim radnjama koje bi trebale završiti tužbom protiv poslodavca, odnosno Čistoće, prenosi HRT.

- Ništa nisu napravili protiv onoga što oni moraju napraviti. Nisu miješali nikakav otpad. Oni su samo upotrijebili posude koje su bile prazne da čiste prostor da bi uopće mogli prići kontejneru, rekla je Mirjana Kaltak, predsjednica Sindikata Čistoće Zagreb.

Tvrdi da se mora vidjeti što će dalje poslodavac napraviti.

- Ja imam informaciju da radnici nisu potpisali što će dalje poslodavac učiniti. Imamo zakonski rok u kojem možemo uložiti žalbe, odnosno sve ono što je potrebno, dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. siječanj 2023 12:44