TUGA U ŽUPI

U 33. godini tragično preminuo svećenik Zagrebačke nadbiskupije

Svoje svećeničko služenje započeo je 2016. kao župni vikar u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću

Marinko Golek

 Zagrebačka nadbiskupija/

Velečasni Marinko Golek, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i upravitelj Župe sv. Brcka u Brckovljanima, u srijedu je tragično preminuo u 33. godini života i osmoj godini svećeništva, objavila je na svojim stranicama Zagrebačka nadbidkupija. Mjesto i vrijeme mise zadušnice i sprovodnih obreda bit će objavljeni naknadno.

Preminuli svećenik rođen je u Karlovcu u kojem je odrastao sa starijom sestrom Jasnom i roditeljima Slavkom i Marijom Radočaj. Kršten je u Župi sv. Roka u Skakavcu, a u Župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu primio je sakrament prve svete pričesti i sakrament svete potvrde.

Osnovnu školu završio je u Karlovcu, nakon toga upisuje Ekonomsko-turističku školu i maturira 2010. godine. Nakon završene srednje škole primljen je u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te je kao svećenički kandidat Zagrebačke nadbiskupije upisao Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirao 2015. godine.

Za đakona je zaređen 3. listopada 2015. godine u zagrebačkoj katedrali. Đakonsku službu, odnosno đakonski pastoralni praktikum obavljao je u Župi sv. Josipa u Zagrebu - Trešnjevka. Po rukama zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića za svećenika je zaređen 2016. godine u zagrebačkoj katedrali, a mladu misu je proslavio 3. srpnja 2016. u Župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu.

Svoje svećeničko služenje započeo je 2016. kao župni vikar u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću, gdje je obnašao kapelansku službu tri godine. Zatim je kao župni vikar službovao godinu dana u Župi sv. Stjepana Prvomučenika u Zagrebu - Botinec i u Župi Svetih Anđela u Zagrebu - Savski Gaj, a ujedno je pastoralno pomagao i u Župi Blažene Djevice Marije u Zagrebu - Remetinec.

Potom je godinu dana bio privremeni upravitelj Župe sv. Stjepana Prvomučenika u Zagrebu - Botinec. U ljeto 2021. godine zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao ga je upraviteljem Župe sv. Brcka Biskupa u Brckovljanima. Župu je preuzeo 27. kolovoza 2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:12