BUKTINJA

U elitnom zagrebačkom kvartu izgorila tri auta, skuter, garaža..., Policija: ‘Požar je podmetnut!‘

Nepoznati počinitelj je jučer oko 5 sati ujutro zapalio stražnji dio Jeepa, vatra se proširila i pričinila veliku materijalnu štetu

Požar u Ulici Rim

Požar koji je jučer u zoru buknuo u zagrebačkoj Ulici Rim u podsljemenskoj zoni podmetnut je.

Bilo je nešto prije pet sati ujutro kada se vatra počela širiti, zahvativši tri osobna automobila parkirana ispod nadstrešnice i uz obiteljsku kuću. Nije dugo trebalo da se užare telefoni zagrebačkih vatrogasaca, koji su odmah pristigli na mjesto intervencije i uhvatili se ukoštac s buktinjom koju su brzo stavili pod kontrolu te ugasili.

image

Požar nekoliko automobila i objekata u Ulici Rim

Ranko Suvar/Cropix

Osim automobila, u požaru je oštećena i nadstrešnica od 20 kvadrata, kao i garaža od 50 kvadrata, koja je u vlasništvu 64-godišnjeg M.V., dok su vozila u vlasništvu 63-godišnjakinje. U sklopu objekta se nalazi i radionica u kojoj je bilo dosta boca, od plinskih, do onih s kisikom i acetilenom, pa je samim time opasnost za sve, posebice za vatrogasce, bila još i veća.

image

Požar nekoliko automobila i objekata u Ulici Rim

Ranko Suvar/Cropix

I dok su nam jučer susjedi odbacili sumnju u piromanski čin uvjereni da je kod susjeda uzrok vatre bio ‘neki kemijski proces‘, policijski očevid koji je potrajao satima na mjestu događaja pokazao je sasvim suprotno.

- Obavljenim očevidom je utvrđeno da je požar izbio najvjerojatnije jer je nepoznati počinitelj namjerno otvorenim plamenom izazvao požar na području stražnjeg dijela osobnog automobila Jeep zagrebačkih registarskih oznaka te se požar proširio na Fiat zagrebačkih registarskih oznaka kao i na teretni automobil VW zagrebačkih registarskih oznaka te na skuter marke Generic, drvenu gospodarsku zgradu i na nekoliko manjih gospodarskih objekata - kažu iz PU zagrebačke navodeći da materijalna šteta nije zasad utvrđena. No cijeni se većom.

image

Požar nekoliko automobila i objekata u Ulici Rim

Ranko Suvar/Cropix
image

Požar nekoliko automobila i objekata u Ulici Rim

Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:02