UZ OŠTRE KRITIKE

U Gradskoj skupštini prošao ugovor za pročišćivač, oporba tvrdi: ‘Pokušava se nešto sakriti‘

Oporbeni zastupnici isticali su da se radi o štetnom dokumentu i da su materijali oko toga stigli dan prije sjednice
Gradonačelnik Milan Bandić na Skupštini
 Ranko Šuvar/Cropix

Zagrebačka Gradska skupština u četvrtak je, na početku trećeg dana zasjedanja, većinom glasova prihvatila sklapanje dodatka Ugovora o koncesiji za dogradnju na treći stupanj pročišćavanja otpadnih voda, što je oštro kritizirala oporba.

Oporbeni zastupnici isticali su da se radi o štetnom dokumentu, te da se "pokušava nešto sakriti" jer su materijali oko toga stigli dan prije sjednice.

Redom su izražavali nezadovoljstvo što se nisu stigli detaljno upoznati s opsežnim i kompliciranim materijalima oko sklapanju trećeg dodatka Ugovora o koncesiji. Smatraju da je i taj dodatak ugovora o koncesiji između Grada Zagreba i Zagrebačkih otpadnih voda d.o.o. koja traje od 2000. do 2028. - štetan kao i prethodna dva.

Trećim dodatkom Ugovora o koncesiji, ugovorit će se financiranje, projektiranje, građenje, rad i održavanje trećeg stupnja pročišćavanja otpadnih voda, dogradnjom Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na treći stupanj pročišćavanja otpadnih voda.

Procijenjena vrijednost investicije je oko 54 milijuna eura, a konačna vrijednost investicije utvrdit će se po provođenju potrebnih postupaka nabave.

Dogradnja postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na 3. stupanj pročišćavanja preduvjet je za realizaciju EU projekta "Aglomeracija Zagreb" koja bi se financirala iz EU sredstava.

Na sjednici Gradske skupštine u tijeku je rasprava o Izvješću o realizaciji projekta nove žičare "Sljeme" gradonačelnika Milana Bandića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:55