EKONOMIJA ADVENTA

‘U kućicama nam je trebalo 300.000 kn da budemo u plusu, bez njih je dovoljno i 30‘

Ugostitelji objašnjavaju kako se pripremaju za zimski rad na proširenim terasama: Nećemo baš zaraditi, ali ćemo zadržati radna mjesta
Dražen Biljan i Marin Medak
Ugostitelji objašnjavaju kako se pripremaju za zimski rad na proširenim terasama: Nećemo baš zaraditi, ali ćemo zadržati radna mjesta

Zagrebački ugostitelji pripremaju se za Advent kakav, zbog epidemije koronavirusa, neće smjeti biti isti kao prethodnih godina kad je proglašavan najboljim u Europi.

Unatoč izazovima, ne predaju se. Mnogi su odlučili iskoristiti odluku Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića kojom se Advent sa središnjih trgova seli u kvartove gdje će gostima biti moguće pružiti gastronomsku ponudu na proširenim terasama, potpuno besplatno i bez komplikacija, uz, dakako, poštivanje minimalnih tehničkih uvjeta.

Ostati na pozitivnoj nuli

Među njima je i Dražen Biljan, vlasnik tri bara u lancu Egoist koji posluju u metropoli. Jedan je na Jarunu, drugi u Cvjetnom naselju, a treći u sklopu trgovačkog centra City Center u naselju Jankomir.

- Odlučio sam da ću se ove godine pridružiti ovakv...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 05:21