TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

‘U šest mjeseci podigli smo vrijednost projekata obnove škola, vrtića i učeničkih domova‘

Uz to, u pripremi je još 235 milijuna vrijednih projekata obnove obrazovne infrastrukture, naveo je Tomašević

Tomislav Tomašević

 Goran Mehkek/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak kako su u roku od šest mjeseci od primopredaje vlasti u Zagrebu podigli vrijednost projekata obnove škola, vrtića i učeničkih domova prijavljenih na Fond solidarnosti EU s 36 milijuna kuna na 677 milijuna.

Uz to, u pripremi je još 235 milijuna vrijednih projekata obnove obrazovne infrastrukture, naveo je Tomašević u objavi na Facebooku.

"Odlučili smo se za model u kojem radovi kreću prije ugovaranja, pri čemu inicijalno u obnovu ulažemo gradska sredstva, a po ugovaranju se sredstva Gradu refundiraju iz Fonda, kako ne bi čekali s radovima i riskirali da se ne odrade u roku i da se sredstva ne iskoriste", dodao je.

Takav pristup omogućio je bržu obnovu i činjenicu da je do sada Gradu fakturirano 318 milijuna kuna vrijednosti izvršenih radova, od čega je Grad predfinancirao 269 milijuna kuna za isplatu navedenih faktura, istaknuo je Tomašević.

Po izvršenim i plaćenim radovima troškovi se prijavljuju za Fond solidarnosti i refundiraju Gradu.

"Upravo nam je obnova obrazovne infrastrukture prioritet i zato smo se odlučili za model refundiranja sredstava po izvedbi radova jer samo na taj način možemo ubrzati obnovu i maksimalno iskoristiti dostupna sredstva iz Fonda solidarnosti", zaključio je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. veljača 2023 18:22