‘OBRANJENA‘ RIJEKA

U sjedištu SDP-a veliko olakšanje nakon rezultata anketa: ‘Filipović je naša budućnost!‘

Sabina Glasovac je kazala da su u SDP-u zadovoljni s izlaznim anketama.
Mirela Ahmetović i Sabina Glasovac
 Srdjan Vrancic/Cropix

U sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu u Zagrebu rezultate drugog kruga izbora došao je dočekati stranački vrh, prvenstveno pobjednici prvoga kruga izbora. Tu je bila politička tajnica stranke, saborska zastupnica i načelnica Omišlja na Krku, Mirela Ahmetović, gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević, gradonačelnica Supetra na Braču Ivana Marković, drugi čovjek stranke, potpredsjednik Siniša Hajdaš Dončić koji je bio koordinator na izborima za sjeverozapadnu Hrvatsku, a u sjedište stranke došao je i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Joško Klisović.

Premda su SDP-ovci prvi dio večeri proveli u prostorijama stranačkog vodstva, a tek bi se povremeno pojavili među novinarima, moglo se primijetiti da je atmosfera u stranci dobra.

Razlog za zadovoljstvo SDP-ovcima su dale izlazne ankete po kojima njihov kandidat za gradonačelnika Rijeke, Marko Filipović dobiva izbore.

- Izlazne ankete su pokazale da su od četiri najveća grada, u njih tri lijevo liberalne opcije prihvatljivije biračima. Naravno da nam je drago, a to je bilo i očekivano, da je naš Marko Filipović potvrdio kako je Rijeka slobodan grad koji cijeni socijaldemokraciju, sklon je birati konkretno, dati povjerenje novoj mladoj energiji, ali na onoj platformi socijaldemokracije koja je u Rijeci od početka - kazala je Mirela Ahmetović dodajući da nikakvi kandidati "iza kojih stoje čudne tvorevine, u Rijeci ne prolaze".

- Ma kako se neki kandidati pokušali distancirati od konzervativnih opcija, nisu uspjeli i naš Marko Filipović je pokazao da oni koji su u javnosti naklapali da je nedovoljno prepoznatljiv i da nije dovoljno dobar, sada su demantirani - rekla je Ahmetović smatrajući da Filipović ubire rezultate rada u prethodna dva mandata kada je bio zamjenik gradonačelniku Vojsku Obersnelu.

Sabina Glasovac je kazala da su u SDP-u zadovoljni s izlaznim anketama.

- Na ovim izborima je vidljivo da je došlo do promjene generacije, a naš Marko Filipović je dio nove generacije političara - kazala je potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac napominjući kako se nada da će nova, mlađa generacija političara koja je dobila povjerenje birača na lokalnim izborima dobiti prostor i na nacionalnoj sceni.

- Nije lako dobiti izbore, ali je još teže opravdati povjerenje birača. Zato mi je posebno drago da smo u prvome krugu u dosta mjesta opravdali to povjerenje i naši mladi načelnici i gradonačelnici koji su na prošlim izborima kroz iglene uši dobili povjerenje, sada potvrdili mandate - rekla je Glasovac.

Navela je kako se nada da će povjerenje dobiti i SDP-ovi kandidati u Sisku i Čakovcu, ali i tamo gdje do sada nisu imali prilike upravljati. Rekla je da je takva situacija u dosta sredina u Splitsko dalmatinskoj županiji, u Istri i Zagrebačkoj županiji, te Zadru, Varaždinu i drugim mjestima.

Na pitanje što nakon izbora slijedi u SDP-u kojeg zadnjih godina obilježavaju unutarnji sukobi, Glasovac je kazala da je sutra novi dan, a potom dodala kako su oni velika stranka u kojoj uvijek ima dobrih i loših iznenađenja, ali je bitno s njima se suočiti i iz njih nešto naučiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:47