KOD VELIKE GORICE

U slijetanju BMW-a teško ozlijeđen vozač, prevrnuo se na krov, udario u stablo, spašavali ga vatrogasci

Policija je očevidom utvrdila da 44-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja, pa se u zavoju automobil zanio

Prometna nesreća na D31 kod Kušanca

 JVP Velika Gorica/

U slijetanju BMW-a sa državne ceste D31 između Male Budne i Velike Gorice, teško je ozlijeđen vozač. Na mjesto nesreće uz Hitnu pomoć i policiju pristigli su i velikogorički vatrogasci kako bi unesrećenog muškarca, koji je bio priklješten u vozilu, izvukli van.

Bilo je to oko 14.20 sati kada je, prema provedenom očevidu PU zagrebačke, 44-godišnjak vozio navedenom dionicom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 5. kilometra, u lijevom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste pa je izgubio nadzor nad upravljačem. Došlo je do zanošenja vozila i potom slijetanja na travnatu površinu sa zapadne strane kolnika gdje se, potom, BMW prevrnuo na krov i udario u stablo.

Vozilom Hitne muškarac je prevezen u KBC Zagreb gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

image

Prometna nesreća na D31 kod Kušanca

JVP Velika Gorica/

Iz JVP Velika Gorica, pak, kažu da su hidrauličnim alatom omogućili prilaz hitnoj medicinskoj službi do ozlijeđene osobe, a kako bi joj oni pružili prvu pomoć te ju odvezli na daljnju medicinsku obradu.

- Važno je istaknuti značaj brzine i spremnosti vatrogasaca i HMS u cilju ostvarenja bolničkog zbrinjavanja ozlijeđene/ozlijeđenih osoba u vremenu "zlatnog sata". Ovim nazivom se kolokvijalno obilježava vrijeme u kojem je veća mogućnost preživljavanja stradalih osoba u prometnim nesrećama jer bivaju predane u bolnički tretman u roku od sat vremena. Iako su ozljede u ovoj prometnoj nesreći teške, srećom nisu bile po život opasne, no značaj vremena djelovanja žurnih službi nije umanjen. Važnost brzog djelovanja žurnih službi je ključna, stoga je ova intervencija u tom aspektu dokaz spremnosti i koordinacije - zaključuju iz velikogoričkog JVP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 04:54