OPASNO NA TRGU

U strogom centru Zagreba padaju crijepovi, a samo upozorenje je sramotno: ‘To je viša sila‘

‘Bili su i vatrogasci koji su skidali crjepove i bili za to da se ove oznake postave‘, kaže predstavnik stanara

Ograda koja je ostala nakon što je pao znak

 Privatna Arhiva/

Posljedice oluje vidljive su i nasred zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića, gdje su ispred dućana Zaks i Dessange postavljene dvije zaštitne ograde sa zalijepljenim upozorenjima o crijepu koji pada s krova. Na drvenoj ogradi je natpis "Oprez! Opasnost od pada crijepa s krova!" isprintan na A4 papiru, a na crveno-bijeloj bio je rukom ispisan na kartonu, ali ga je u međuvremenu oštetila kiša i završio je na podu.

image

Krov zgrade s koje pada crijep

Privatna Arhiva/
image

Znak upozorenja ispisan na kartonu prije nego što je pao

Privatna Arhiva/

Prolaznici ne primjećuju oznake koje upozoravaju na opasnost i hodaju ispod krova, a dvije djevojke su zastale na par minuta odmah pored jedne od ograda kako bi razgovarale. Na zgradi su vidljivi komadi crijepa koji trenutno vise, ali predstavnik stanara zgrade na adresi broj 1, koji je zaštitne ograde sam i postavio, kaže kako u 15 sati dolaze majstori koji bi trebali početi sa sanacijom.

- Pada crijep od one oluje, a kako je manjak majstora, teško ih je dobiti. Otišao sam u Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo i sada dolazi jedna ekipa, ako ne bude mokar krov. Ako bude vratit će se sutra, moraju pogledati prvo kakvo je stanje jer će im možda trebati i dizalica - objašnjava nam.

image

Drvena ograda sa znakom upozorenja

Privatna Arhiva/
image

Ograda koja je ostala nakon što je pao znak

Privatna Arhiva/

Planira postaviti širu traku da prolaznicima ne bi pao crijep na glavu, stoga je ovo rješenje trenutno privremeno jer, kako kaže, nema u posjedu drugačiji znak.

- To je viša sila. Kad je bila policija, oni su se složili s tim i osigurali mjesto. Bili su i vatrogasci koji su skidali crjepove i bili za to da se ove oznake postave. Unutar cijelog centra sad pada crijep s krova nakon oluje, zaključuje predstavnik stanara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 01:31