SKANDAL U ZAGREBU

U studentskom domu na Savi provaljeno u više soba, studenti bijesni: ‘Slušajte što mi je rekao zaštitar!‘

Studenti tvrde da ne rade kamere u paviljonu u kojem je provaljeno

Soba u domu na Savi

 Bruno Konjevic/Cropix/Cropix

Tijekom blagdana provaljeno je u više soba u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu, a u Facebook grupi koja okuplja studente objavljen je i video na kojem se vide razvaljen vrata.

- Jučer popodne kad sam se vratio u dom zatekao sam razvaljena vrata sobe pa da i vi ne biste bili iznenađeni jer vas SC i Uprava vjerojatno neće obavijestiti nego će sve pokušati zataškati. Policija je tek jutros zvala i sad kad je došao gospodin zaštitar, rekao je da on ne bi ni zvao policiju, ali eto rekla mu je upraviteljica. U 11 osoba u 5. paviljonu je provaljeno, tko zna kada, a nakon moje prijave da je provaljeno u moju sobu, koja je bila u 17 sati, zaštitari su tek oko ponoći prošetali paviljonom i pogledali ostale sobe. Ali kad treba u 22h tjerati ljude, onda se pojave u minuti. Također, kamere su se relativno nedavno postavile na sve ulaze paviljona i naravno da baš na petom paviljonu ne rade. Pitanje je što je s ostalima. Stolar popravlja vrata od jutros, tako da će sva vrata biti popravljena, napisao je student koji je objavio video.

Uprava studentskog doma zamolila je studente da ne ulaze u sobe te da se jave Upravi kad vide obavijest.

Studenti su bijesni na Upravu, traže kamere koje funkcioniraju i zaštitare koji će "raditi svoj posao".

- Omogućite nam kamere koje se mogu prevrtati i educirajte odgovorne ljude (recepcija, itd.) da znaju rukovati sustavom i pravovremeno reagirati. Počelo je s pljačkama na hodnicima i dok smo bili tu posljednja tri mjeseca. Branite se nekakvim izlikama pa tako slobodno sušila možemo sebi na glavi držati iako nemamo dovoljno kapaciteta i uvjeta u domu za pranje i sušenje robe osim po hodnicima.

Zaštitari služe za kojekakve gluposti i uvođenje tzv. pravde jer druženja su najveći problem u domu.

Prestanite biti smiješni, budite odrasli i počnite preuzimati odgovornost. Sigurnost u domu očigledno više nije zajamčena. Toliko smo, valjda, zaslužili, napisao je jedan student.

Neki studenti u komentarima su se požalili i da ih iz Uprave uopće nisu kontaktirali da im je provaljeno u sobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:55