JOŠKO KLISOVIĆ

‘U svakom kvartu dajem obećanja koja mislim realizirati,ona postaju dio mog predizbornog programa‘

Klisović je u gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad najavio ozelenjavanje i sportske sadržaje
 Darko Tomas/Cropix

Kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović u utorak je obišao gradsku četvrt Novi Zagreb - zapad te je najavio ozelenjavanje tog dijela grada, izgradnju sportsko-rekreacijskih sadržaja i zbrinjavanje nezakonitih odlagališta građevinskog otpada.

Klisović je na zelenoj površini pokraj hostela Arena upozorio kako se građani tog dijela grada osjećaju prevarenima jer se dio te parcele prodao privatnim vlasnicima, a kao cjelina je bila namijenjena za sportske sadržaje te je u nju već uloženo oko 1,9 milijuna kuna.

"Takav modus operandi trenutne gradske uprave mijenjam onog trenutka kada uđem u Ured gradonačelnika. Nema više ulupavanja gradskog novca u nekretnine koje se onda prodaju drugim tvrtkama, nego se te nekretnine pripremaju za one sadržaje koje smo dogovorili s građanima i upisali u GUP", najavio je Klisović.

Upozorio je i na problem Ježdovca gdje se ilegalno kopa šljunak, a u rupe koje nastaju se nakon toga ilegalno odlaže otpad. "Postoje indikacije da se radi i o infektivnom otpadu što je nova ekološka bomba", dodaje.

Najavio je i dodatno ozelenjavanje tog dijela grada ponajviše zbog velikih temperaturnih razlika između grada i parkova.

Obišao je i školu koja se gradi u Blatu te je zaključio da će njeni planirani kapaciteti biti nedostatni s obzirom na gradnju oko 500 novih stanova u blizini te je najavio njeno projektno proširenje ili potragu za novom lokacijom.

Na pitanje novinara smatra li da ostali kandidati na lokalnim izborima previše obećavaju, Klisović se s time djelomično složio, dodavši da ne misli da on obećava previše.

"Obećavam ono što stvarno mislim realizirati. U svakom kvartu dajem ona obećanja koja mislim realizirati, ta obećanja postaju dio mog predizbornog programa", naglasio je Klisović.

Premijer Andrej Plenković jučer je prozvao Klisovića da "šuti" na izjave Zorana Milanovića, a Klisović odgovara da ne misli komentirati niti jedan politički događaj ili izjavu temeljem diktata premijera.

"On to može možda naređivati članovima svoje stranke, ali građanima ovoga grada to ne može. Retoriku koju vidimo sada u javnom prostoru nije nova stvar. Kroz svoj politički rad, rad u Saboru, nagledao sam se takvih i sličnih stvari od toga da se zastupnici nazivaju 'panjevima', da se fizički nasrće na njih, da se nazivaju 'smećem'", ustvrdio je Klisović.

Smatra da je naša politika, nažalost, zagađena određenom retorikom koju on sam ne prakticira.

"Ako odvojimo retoriku i stil i pogledamo u sadržaj, mislim da nijedan građanin ovoga grada ili zemlje nije zadovoljan stanjem u pravosuđu. Ako je ovo način da se pokrene reforma pravosuđa, onda neka bude takav način ako drugi ne uspijeva. Finalni komentar dat će građani na izborima", istaknuo je Klisović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:00